• Vol Jin
    #48
    "Már megint berágtál azon, hogy ráébredtél, halvány fingod sincs sok dologról.
    Most nem fogok lealacsonyodni hozzád és szidalmazni téged, mert nekem vannak más érveim is. ;-) Neked eddig nem nagyon volt."

    Most minek hantázol?

    "Az persze nem esik le neked, hogy a konzumidióta impulzusvásárló, a gyártósoron güriző és este tévét néző emberke az ugyanaz. Jó reggelt! Nézz a tükörbe és meglátod, kiről beszélek!"

    Életemben nem dolgoztam gyártósoron. Te azon dolgozol, és ezzel nekem nincs problémám. Nekem azzal van problémám, hogy gyártósori szaki vagy, és konzumidiótázod az embereket.

    "Ezért védett annyira még tudat alatt is ezt a rothadt társadalmat, mert ez adja a szellemi biztonságodat is."

    Nem, azért, mert álszentnek tartom az emberek konzumidiótázását.

    "Amiről meg nem tudsz -a korrupció és az összeomlás közeledése ill. maga a romlottság- az nincs is."

    Hogy ne tudnék a korrupcióról. Ingen hülye ember az, aki azt képzeli, hogy a korrupcióról nem tudnak az emberek. És szánalmas is, aki azt jiszi, hogy ő a kiváltságos mindenttudó, és lenézi a többieket. Mondjál még olyan bölcsességeket, hogy a fű zöld, az ég kék, és pózolj, hogy ezt te tudod egyedül, és megosztottad az emberekkel.

    Amúgy meg összeomlásról évezredek óta papolnak a magukkal mit kezdeni nem tudó emberek. Változások vannak, hiszen az emberek világ nem statikus. Apokaliptikus világbégében mindig azok hisznek, akik nem értik a környezetüket.

    " Ezért tagadod kikelve magadból az igazságot, de hiába. Nagyon átlátszó és szánalmas."

    Persze-persze.

    " Én tényleg sajnállak téged. Elképzelem, hogy milyen életút, gyötrelmes önmeghasonulás kell ahhoz, hogy valaki idáig eljusson."

    Hogyne-hogyne. Világvégevárás, apokalipszis emlegetése, néhány elemi jelenség felismerése, és nagyképűen pózolni, hogy más ezt nem tudja, mert ostoba, és utána idióta látomások prognosztizálása teljes tévelygésben, az meg nem szánalmas, hanem elefántcsonttoronyi magasságokban levitálás.

    "Közvetlenül nem nagyon adsz meg magadról lényeges információt, így nem akarlak vádolni, hogy mert kiváltságos szocialista volt az apád, esetleg általad tudott bűnös múlttal, talán pont az ellenkezője és lázadtál a szüleid eszmeisége ellen, mert nem akartad tisztességes, de szegény emberként élni életed, mint ők esetleg valami gyermekkori vágyálom (jobb rendszerben élünk) maradványa rögeszmeként... ez a te magánügyed."

    Ez kurva zavarosra sikeredett. Betekintést enged a lelkivilágodba. Már többször elmondtam, hogy a középkorban a legnagyobb főnemesi családok közp tartoztak az őseim. A huszadik századra a történelem viharai okán ebből annyi maradt, hogy a nagyfater csendőri vezető volt Az egyéb rokonok meg katonatisztek. Jelentősebb vagyonuk már nem volt, csak a nevük. Apám ennek úgy itta meg a levét, hogy mehetett prolinak.

    "Csak sajnos ez a problémád rávetül a topikra. "

    Szerintem meg az vetül rá a topikra, hogy egy csillagászati hírre is haldokló kapitalizmusról, konzumidióta fogyasztói társadalomról meg a faszom se tudja miről hadováltok. Bocsánat, hogy reagáltam az agymenéseitekre, és teljesen szétoffoltam a topikot. A végén még ezért felejtesz el zsidózni egy jó nagyot.

    "#40-re pedig, a pillepalack nem csak a baktériumok miatt rossz (amivel egy rendes immunrendszer elbánik azért), hanem a műanyag adalékanyagaival, ami a hosszú tárolás és napfény hatására kioldódik az anyagból és pl. ösztrogénjellegű hormonhatása van az élő szervezetben."

    Ebben tökéltesen egyettértünk. Pont ezért hoztam fel, hogy a fogyasztói társadalomról pampogó ismerőseim közül rengeteg vesz ásványvizet ahelyett, hogy a 30 filléres literenkénti csapvízből inna.

    "Magyarország ivóvízminősége a folyamatos romlás ellenére a világon kiemelkedő, de mégis előfordul, hogy vannak helyek, ahol rossz a víz. Itt az emberek kénytelenek máshonnan pótolni azt."

    Ez az ország egy százaléka?

    "A xenoösztrogének már hatással vannak társadalmunkra, amit nem vernek nagydobra, így számodra nincs ilyen gond persze, de attól még a buzik száma ettől is gyarapszik."

    Na most jól megmondtad, ütve az első sorodban kinyilatkoztatott illemkedésed.

    Na ez a szánalmas.