• qrd0xQSt2rdvnu
    #3
    Április végén vettem egyet, vagyis kb. egy hónapja megvan. A vastagsága (bocsánat vékonysága) eszméletlen! Ez már szinte annak az álomnak a megvalósulása, mint amivel a star trekkben fedélzetén is rohangáltak. Olyan mintha csak egy vékony iskolás fűzet lenne, még a súlyra is. Ebből fakad az első hátránya: nehéz hozzá tokot szerezni! A gyári Sony tok tudásban és árban is az ipad-re hajaz.
    A cikkhez megjegyzésként: tök felesleges bele venni egy 64 GB-os SD kártyát, mert nem lehet írni. Ez a 4.4-es androiddal bejött (amúgy tök értelmetlen) korlátozás: csak a gyári appok és az oprendszer tudja írni és még jogot se lehet adni az alkalmazásoknak. Szóval az alkalmazásoknak marad a belső flash memória, a memóriakártyára meg csak másik eszközzel lehet írni. Szóval kapja be a Google, de tövig! Rootolással feloldható, de nem jártam utána, hogy ez esetleg nem járna-e egyből garanciavesztéssel.
    A másik amit szeretnék megjegyezni: a 130-140 ezres legalacsonyabb ár nem bolti ár, hanem szürkeimport valamint számla és áfa nélküli kereskedés.
    A színei szépek, valójában túl nagy a gamutja, a piros már rikítóan természetellenesen piros, a zöld szintén, meg a kék is. A sötét színeknél meglepően tiszták a színárnyalatok, szépek a színátmenetek. És ami bosszantó ennél is: az androidban letiltották a gamma korrekciós LUT-ok írását. Magyarul: nem lehet rárakni egy monitorkalibráló eszközt és szépen behangolni a színeket, a gyári színhűsége meg siralmas (vagy max átlagos). Így kell egy amúgy nagyon jó IPS panelt majdnem egy TN+Film szintjére lerontani a gyakorlatban.
    A vízállóságát meg imádom. Nyugodtan lehet vele kádban filmet nézni. Amúgy nem csak attól lehetne gond, hogy vízbe esik, hanem attól is, hogy lecsapódik benne a pára. De védve van ezek ellen.