• johnfly
    #23
    Akkor lefordítom magyarra a lényeget:
    Az amcsik az elmúlt évszázadban a következő hulladékgazdálkodási politikát folytatták:-Hé Joe! Pakold fel a szemetet egy uszályra, le vele a Potomac-en, oszt ha az óceánhoz értél, bele vele a vízbe.
    Időről időre előkerült egy-egy gondolkodó ember, aki felvetette, hogy:
    -Hé te Joe! Nem lehet, hogy amit csinálsz, az szennyezi az óceánokat?
    Ilyenkor rendre elindultak nagy expedíciók megmérni az óceánok szemét tartalmát, és egyáltalán nem kaptak kirívó eredményt, egészen az elmúlt évtizedig bezáróan, és akkor lehettet mondani, hogy
    -ÁÁÁ! Az óceán körfolyamatai megtisztítják a vizet, így nem lesz gond.

    A slusszpoén itt most az, hogy az óceánt egyetlen folyamat tisztította meg, az hogy az áramlatok a szemét egy jelentős részét északra vitték, ahol befagyott a sarki jégmezőbe, ezért kapta Joe azt az adatot, hogy amit csinál, az nem is olyan szennyező, mint ahogy azt ő gondolta, ráadásul, mivel úgy látta, hogy büntetlenül csinálhatja, amit csinál, a szemét termelését beállította arra a szintre, amit szerinte az óceán fel képes dolgozni a saját "öntisztuló mechanizmusai által"
    Erre most kiderül, hogy az a szemét rohadt kommunista óceán csak elraktározta neki a szemetet, és most beleönti a pofájába, mert még megfagyni sem tud rendesen! A rohadék!