• Nulla7
    #14
    1. Hát pedig de, ez a vége, hogy odébb tolódnak a határok, aztán ennyi. Nézz meg bármilyen időrendi térképet a jégkorszakokról, ott pont a tundra határa változik, amit most tagadtál le.

    2. A szélsőségek csak egy ideig erősödnek, aztán gyengülnek, ahogy beáll az új egyensúly. Az átmeneti időszak nem tart örökké. Továbbá nem tudjuk, mennyire lehetnek súlyosak a szélsőségek, de a sok-sok jégkorszak alatt sem a változékonyság irtotta a fajokat, hanem a végeredmény hideg.

    3. Ahhoz elég lassú a változás, hogy a mezőgazdaság követni tudja. A mezőgazdaság időegysége az év, az éghajlatváltozásé meg körülbelül az évezred.

    4. Ha valahol sivatag volt, ott úgysem termesztettek semmit, pont nem számít a billegés. A másik irányban esetleg lehet probléma, csak azzal a felvetéssel meg az a gond, hogy azt erősen kétlem, hogy az egyik legcsapadékosabb éghajlat pont a legszárazabbhoz billegjen. Talán úgy el tudom képzelni, hogy az iszonyat csapadékmennyiség, ami addig a monszunt alkotta, hamarabb leesik, vagy tovább megy annál, ahol le "kellene" esnie, de ennek a variálását meg a domborzat korlátozza.

    5. Továbbá ez még mindig csak feltételezés, nem láttunk még globális éghajlatváltozást élőben.