• Katalizátor
    #71
    Örülök, hogy valahol egyetértesz, de azért picit szörszálhasogató vagy.

    Például sosem állítottam, hogy a PS4 előbbre vinné a tudományt, hanem, hogy a tudomány fejlődésével együtt fejlődik, mivel technológiáról van szó.
    Ruhák: Nyílván egy drágább ruhadarab jobb minőségű mint egy olcsóbb, ezt mindenki tudja, de ha az öltönyt vesszük, talán a selyem, ami leginkább a gazdagoknak való. Még ez is rendben van, hisz egy igen egzotikus anyagról van szó. De amikor azért kerül egy öltöny több millióba, mert egy divat márkanév van ráeröltetve, mikor az előállítása valószínűleg sokkal olcsóbb, az már egy beteges viselkedés.
    Az indiai meg iraki "nyomoréknak" nyílván nem kell PS. Csak annyit hagytál figyelmen kívűl, hogy ők szenvednek! Én nem szenvedek! Nem is vagyok boldog, de van kajám, hajlék a fejem felett, mai szakzsargonnal élve biztos megélhetésem. A szegényeknek egyetlen igénye van: az életben maradás! Nem, nem támogatnának semmit, magukat kell támogatniuk, annyira nincs semmilyük és ez így "normális". De ha őket is felhoznád a mai normál kényelmi szintre, szerintem azért ők is elgétéáznának azon a fránya konzolon.
    Ha pedig valaki több luxusautót vesz, az nyílván több pénzt is fizet. Viszont itt nem csak a pénzről van szó! Ezek az autók nyersanyagokat igényelnek, bányászatot, kitermelést, szállítást, sokkal több munkaerőt, hogy kielégítsenek egy vágyat. Egy vágyat, ami inkább illik valami szürreális álomba. A természet törvényei megkívánják, hogy legyen egy pont amikor elég. És ezt a törvényt nagyon is jól tudták és tisztelték elődeink. A kapitalizmusban nincsen elég!
    Nagyon is beteg világban élünk, ami olyannyira nem fenttartható, hogy valószínűleg (és kívánom is!) hamar vége lesz. Nem viselek gyűlölettel a gazdagok iránt, nem akarom azt amit ők, jómagam elég igénytelen ember vagyok, még autó sem kell. Csak legyen kajám, hajlékom, számítógép, internet, mobil, zenelejátszó, meg egy rohadt gitár és én vígan elvagyok (oké plusz akarok egy projectort! ). Jah és ne kelljen azt skubiznom, hogy mikor is megyek le minuszba, mert az idegesítő. Ez szerintem nem sok és ennyit minden embernek kívánok. Ezek a dolgok EGY luxusautó árából bőven fedezhetőek. Szociális kérdésekben pedig legyen ingyenes orvosi ellátás és oktatás. Ezekért az alapvető dolgokért had ne fizessünk már!