• who am I 7
    #70
    Logikailag igaz, amit mondasz, de ez nagyon primitív levan egyszerűsítve.A probléma ezzel, hogy nem az őskorban élünk már.Így nézve, minden dolog egy baltán és lapulevélen kívűl már luxus, nem szükséges a másnaphoz.
    Mint, ahogy nem egy csúcs/fejlett civilizáció leszünk egyből, ahogy leestünk a fáról, úgy vannak átmenetek és úgy kellene az embernek fejlődnie (ha csúfolhatom evolúciónak).Ösztöneit kontrollálni minél jobban, majd intelligensen felhasználni.Ha már nem a fán óbégatunk, meg szórjuk a banánhéjjat (jó, tudom, sokan még egyébként ezen a szinten vannak).
    Szóval én ez alapján, belőnék egy normál életszínvonalat az embereknek, korszaktól függően.Nem lehetne olyan utópisztikus, intelligens, józan gondolkodású emberekkel belőni ezt.Egyébként, ahogy ezzel az alap jövedelemmel is előjöttek...bár nem értek egyet azzal sem, de valamin változtatni kell.
    A presztízs meg szerintem sokszor mesterségesen túl hype-olt "életérzés"...hogy tudjon páváskodni xy márkával a nagymenő.Ha technológiai cuccokkal megy ez, azt még jobban elfogadom...mint pl. megvenni egy vacsi-okádékot millió eur-okért, mint "festményt".
    Szóval, lehet, h álszentnek hathatna egy afrikai éhező szemében tőlünk...ha őskori szemmel nézzük, de már 2014 van...vagy mi.Más igények,más gazdaság stb.
    Egyébként nem igazán értem ezt sem, h miért kell a szegényebbeknek annyi puját összeb@szniuk (legfőképp afrika,kína,india- itthon is van rá példa ugye-) és miért nem akadályozzák meg jobban a fejlettebb államok..nem adományokat kellene vinni, hanem kasztráltatni meg pénzt adni, ahogy a fed nyomtatja a fedezetlen dollár milliárdokat, már úgyis mindegy.Indiaiaknál egyébként kirívóan szar a helyzet, ahogy születnek a mutánsok, a kölyök felcsinálja az anyját, vagy az apja lányát, ahogy tetszik..generációkon át, érthetetlen.Ha én felelős lennék a világ nagy pénzeikért, engem ez zavarna... :D