• gforce9
    #66
    Az azért, hogy valaki 100milliókat keres, ahhoz alatta az esetek jórészében igencsak sok csóringer gürizik. Úgyhogy nem kell leborulni aki 100 milliókból fizet adót, mert azt nem ő teremti meg a saját kezével. És egyébként igen a csóringerek szivesebben adnak és önzetlenebbek. Valószínűleg ezért is csóringerebbek. Nagyon szomorú, hogy ekkora agytérfogattal még itt tartunk.

    Tökéletes példa erre a MASAT esete. Első körön írtak a 100 leggazdagabb magyarnak, amikor elkezdtek gyűjteni a projektre. Nemhogy pénzt, de még választ se kaptak. Az első adományokat párezer forintokkal kezdték. Az első eszközt, egy speciális fogót is valami picike cég adta. Ha tudtam volna én is adtam volna bele, pedig marhára nem vagyok gazdag. Egyébként is igyekszek mindenkin segíteni akin tudok, ha nem pénzzel akkor melóval.

    A MASAT esete tipikus példa arra, hogy egy olyan ország ami a 60-as évek óta gyárt űreszköz alkatrészeket, azoknak a fiatal kutatói a kisemberek adományaiból tudnak csak megindulni, mert a tricsilliomos réteg le se tojja. Baromijó szakemberek vannak nálunk űrtechnológiában, lehetne belőle profitálni, de míg az agyunkat arra használjuk, hogy egymást tiporjuk és nem arra hogy segítsük, addig maradunk ott ahol most tartunk. Igen az önzés segített hozzá, hogy erősebbek legyünk mint mások, de az sehol nincs leírva, hogy mindenképp ezt az utat kell folytatni, lehetne értelmesebb módon is egymáshoz viszonyulni.