• Katalizátor
    #65
    Nem értek egyet veled. Eleve arányaiban tekintve a dolgot nincs igazad. Amennyit én keresek, az PONT elegendő a középosztálybeli egzisztenciám kielégítésére. Ha ebből a pénzből én jelentősebb összeget adnék egy szegénynek, akkor én is azzá válnék. Egy multimilliárdos szemében ezek az összegek olyanok, mintha én 1 ft-ot utalnék valakinek. Tehát arányaiban nem jön ki a képlet.

    A másik: kérlek ne általánosíts, nem mondtam olyat, hogy a gazdag ember kapásból önző és egoista, hanem azokról a gazdagokról beszélek, akik azok! Azt sem várom el tőlük, hogy adakozzanak. Legyen felőlem golfpályája is, ha szeret golfozni, az a hobbija, van értelme. De ha valaki egy többmillió dolláros öltönyt vesz csupán a márka miatt, na annak semmi értelme nincs, az csak egó! Ilyenkor szvsz joggal merül fel a kérdés, hogy miért nem valami hasznosabbra költötte ezt a pénzt. A nagyképű, tékozló, értelmetlen életvitelek azok, amik nem tetszenek. Nem beszélve arról, hogy napjainkban valamiért (nem tudom észrevetted-e) a pénz egyenlő lett a tisztelettel, sőt a tudással is! Ha valaki gazdag, azt "tisztelni kell" és mindig "igaza van"!

    Harmadik: az 50 luxusautót magyarázhatod, ahogy akarod, de attól még nem lesz hasznos! Nem a pénz áramlásáról beszélek, inkább a pazarlásról. Te sem veszel egyszerre 100 kiló kenyeret, mert felesleges. Persze lehet valaki autóbolond gyűjtő, lelke rajta. Nyílván én nem mondom meg másnak hogyan éljen. Az meg, hogy ez a pénz a sima melósokat "gazdagítaná", az nem igaz, csupán megkapja a keresetét. A középosztály sosem gazdagodik, max spórol. Mindig annyi pénzt kap, amit a következő hónapban elkölt.