A BBC America sci-fi sorozata
  • Evoluti0N
    #1
    Nem nyitottam még soha fórumtémát és nem gondoltam, hogy valaha is fogok, de ez a sorozat annyira jó, hogy megérdemel egyet. Meg is lepődtem rajta, hogy már a második évad fut és még nincs topicja. Pár napja akadtam rá és az első évadot gyorsan le is daráltam, jelenleg a másodikat nézem, aminek a 3. része a legújabb.

    Röviden, hogy miről is szól az alapfelállás.

    "Miután tanúja lesz egy nő öngyilkosságának, a dörzsölt kaméleon, Sarah, a nő bőrébe bújik, aki teljesen véletlenül éppen úgy néz ki, mint ő. Az a terve, hogy úgy oldja meg problémáit, hogy kifizeti a nő pénzéből saját adósságait, de ehelyett egy olyan rejtély megfejtésébe bonyolódik bele, amely még az ő sokat látott karakterének is sok(k): a halott és ő 'klóntestvérek'. Sarah válaszokat akar, és miközben azokat keresi, döbbenten fedezi fel, hogy még sok olyan klón szaladgál a világban, mint ő - genetikailag azonos emberi lények, akiket gyanútlan szülők neveltek fel, teljesen különböző körülmények között. Bár fogalma sincs róla, ki alkotta a klónokat, hamar ki kell derítenie az igazságot, mielőtt a megölésükre küldött bérgyilkos egyenként levadássza mindannyiukat."

    A főszereplő (Tatiana Maslany) hihetetlenül jót alakít. Főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy több szerepet játszik, mindegyik klón teljesen más személyiség és sokszor "saját magával" kell párbeszédeket lefolytatnia. A többi színész is hozza a formát és mindegyik szereplőnek jól kidolgozott jelleme van. A sztori érdekes, változatos, intrikákkal és meglepetésekkel teli és van benne minden, ami egy jó sorozat receptje: dráma, akció, humor, romantika. Ezek közül az első kap kiemelt szerepet, természetesen sci-fivel megspékelve.
    IMDB értékelés 8,5.