• T2k
    #86
    "Amúgy az elektromos autók hatásfok-számításánál rendre kihagyják a távvezetékek veszteségeit(le és feltranszformálás, vezetékveszteség, stb.) és azt is, hogy semmilyen akku sem 100%-os hatásfokú."

    Nem kisfiam, egyáltalán nem szokták kihagyni, de mivel az itteni bagázs nagyrészéhez hasonlóan a leghalványabb fingod sincs a témáról ezért hiszed ezt a baromságot.
    Viszont tudod mit szoktak sűrűn kihagyni? A kőolaj kitermelésének, finomításának, szállításának és tárolásának a veszteségeit. A sok idióta úgy számol, hogy benya/gázolaj ott materializálódik a jármű üzemanyagtankjában, pedig még egy métert sem tett meg a belsőégésű motoros jármű, amikor a kitermelt kőolaj kb. 20%-át már el is füstölte szép combos szennyezések következtében. És azt képzeld el kigyerek, hogy még a kutya közönséges üzemanyagtank sem 100%-os hatásfokú, mindig csak kevesebb üzemanyagot lehet belőle felhasználni mint amennyit beletöltöttek. Hihetetlen dolgok vannak itt a valóságban, egyszer neked is érdemes lenne már megismerkedned ezzel.

    "Aztán a villanymotor hatásfokát is el szokás túlozni. A 90% körüli ugyanis a MW nagyságrendű motorokra jellemző"

    Ez ugyanakkora egetverő baromság mint az összes agymenésed amit itt előadtál. Fingod sincs hogy miről beszélsz. Elégtelen, sőt inkább elégtelen alát érdemelsz.

    "A menettulajdonságokkal nincs is baj, de a hatótáv sokkal kisebb, mint a gyári adatokban, pláne ha az ember hajlamos odalépni a gáznak. Meg az éjjeli világítás is, meg a légkondi nappal alaposan le tudja szívni az akkut."

    Ezzel ellentétben egy belsőégésű motoros szarnál még nő is hatótávolság ha odalépnek neki, és a légkondival meg a világítással is jól le lehet csökkenteni a fogyasztást.

    "Egyébként a hibridnél is elegánsan el szoktak feledkezni az akku éjszakai töltéséről, pedig az kell. Az is pénzbe kerül, nem is kevésbe. De nem szokták beleszámolni a fogyasztásba, pedig az első 15-20 kilométert azzal teszi meg a kocsi, csak utána kapcsol be a motor."

    Ja persze, kb. olyan fontos mint egy belsőégésűnél. Ha nem töltöd a belsőégésűt egész éjszaka, reggel el sem indul.
    Teljesen jóindulatúan mondom, Te akkora hülye vagy a témához és olyan emeletes baromságokat hánysz ide mint... mint...mint... mondjuk geforce9 vagy molnibalage.
    Egyszerűen nem lehet kellően jó hasonlatot találni arra az idiotizusra amit előadsz, gondolom egy terheseknek szóló oldalon is osztod az észt a kismamáknak, hogy nyugodjanak meg a kisbabát márpedig a gólya hozza!
    Amúgy egy kívülről nem tölthető hibridet hol töltesz éjjel te szerencsétlen barom, ráhegeszted a karosszériára a töltőfejet, vagy inkább beleerőszakolod azt a benzintankba?