• wraithLord
    Szerintem itt nem arról van szó, hogy valaki tud minden adatot rólad, hanem hogy a Google (a Google munkatársait értem ezalatt) bármit megtudhat rólad, ha akar - és különböző állami vagy nemzetközi szerveknek.
    Algoritmusok kielemezgetik és gyűjtögetik, szerverek tárolják az adataidat. Elsősorban azért, hogy a Google rendszere testreszabottan "cseszegethessen" reklámokkal és egyéb hasznos információkkal (akár személyessel is, mert a rendszer pl. "rájön" az okosteló adataiból, hogy milyen koordinátákon laksz, dolgozol, és "látja", hogy hova jársz leggyakrabban).

Nekem nincs bajom azzal, hogy egy rendszer kielemzi és rögzíti, hogy mikor mit csinálok. Amióta ember létezik a Földön, gyakorlatilag ez megy, csak egyre kifinomultabb formában, és egyre kevesebb erőfeszítéssel.
    De meggyőződésem, hogy senki nem kíváncsi arra, hogy mit csinálok, csak a Google rendszere, amit arra programoztak, hogy kíváncsi legyen rá. És nem hinném, hogy okot tudnék/akarnék adni, hogy bárki visszakeresse a rendszerből az adataimat, és felhasználja azt.

Amúgy az nem gond, hogy pl. Androidra egy rakás olyan 3rd party program van, ami szintén hozzáfér az okosteló érzékelői által gyűjtött adatokhoz + a vezetéknélküli adatforgalomhoz, és ugyanúgy bármit megtudhat rólad, mint a Google? A Google-t legalább ismerjük...