• kvp
    #9
    Az alkalmazasokkal az a baj, hogy telepiteni kell oket es elotte jopar platformra meg is kell irni, aztan levadaszni oket a programlistaban amikor hasznalni akarjuk oket. Ezzel szemben egy webes szolgaltatashoz csak egy url kell ami barmilyen mas oldalba beagyazhato. Mindez kiegeszitve azzal, hogy manapsag a legtobb webes szolgaltatashoz tartozo app sokkal kevesebbet tud mint a teljes weboldal. Tehat sokkal egyszerubb es olcsobb a weboldalakat hasznalni. Persze ahhoz, hogy ez osszejojjon eloszor keresztul kellene nyomni azt, hogy az osszes platformon mukodjenek az ujfajta webes szabvanyok. Ez jelenleg azon bukik meg, hogy az apple es a microsoft jopar dolgot nem engedelyez a bongeszoknek (sot kulso bongeszot telepiteni sem nagyon hagy). A google a leg megengedobb, persze a legtobb uj webes szabvany az o talalmanyuk vagy legalabbis tamogatjak oket.

    Ezzel szemben ha minden szabvanyt sikerulne atnyomni, akkor minden app-ot weboldalakon keresztul lehetne elerni es azok az oldallal egyutt raknak fel a sajat web alapu offline moduljaikat, tehat nem kellene app-okat telepiteni es megis mukodne minden, raadasul os fuggetlen modon.

    A dolog masik fele az, hogy az embereknek egyseges felulet kellene, tehat ugyanazon a feluleten szeretnek latni az uzeneteiket, a bevasarlolistajukat es az oket erdeklo hireket. Ehhez elobb utobb tenyleg kelleni fog az a bizonyos osszekoto kapocs az emberek bankszamlaja, email fiokja es kozossegi profilja kozze. A legtobb ember, aki mar vasarolt valamelyik ceg szoftverboltjabol (pl. apple appstore, google store) mar eleve osszekototte ezt a 3 funkciot. (a google play store-hoz peldaul kell gmail-es lada, amihez jar google+-os profil es kell a bankkartyaszam is ha vasarolni is akar az ember valamit) Azert itt a legtobb ember nem kapasbol hamis vagy lopott adatokat ad meg, foleg a hitelkartya szamnal nem.

    Persze az, hogy erre van igeny nem jelenti azt hogy kotelezo, en sem veszek soha fizetos app-okat, mert nem akarom regisztralni magam. De azert a tobbseg megteszi.