• kvp
    #4
    A szemelyes adatokhoz mar most is barki hozzajuthat, csak magasabb aron. Tehat nem ket millio, hanem kb. 2 milliard forintert (dollarban ez tovabbra is semmi), de akkor mar direkt reklamcelra. Kulon kell letiltatni a reklam celu es a politikai celu ertekesitest.

    Egyebkent amerikaban is ez volt a megoldas, gyakorlatilag van par ceg, akik par evente kikohogik a teljes osszeget es minden allami adatot megvesznek, majd tovabbadjak. Ez eddig csak akkor volt gond, amikor ezeket amerikaval ellenseges orszagok vasaroltak meg az emlitett adathalasz cegektol, jellemzoen kormanyzati celszemelyek szemelyes adatait keresve. Angliaban jelenleg vezetik be, hogy barkinek az orvosi adatai is eladhatoak legyenek, termeszetesen kulonosebb anonimizalas nelkul. Van egy kis felhaborodas, de a magan biztositotarsasagoknak valahogy hozza kell ferniuk a betegek adataihoz, mivel a jelenlegi szabalyozas szerint aki hajlamos megbetegedni, annak nem kotelesek biztositast eladni. Ez utobbi amerikaban is igaz volt, ezt forditotta meg Obama arra, hogy kotelezo, meg a szegeny, beteg embereknek is egeszsegbiztositast nyujtani. Utobbival szerzett is par nagytokes ellenseget.

    Szoval az itthoni szabalyozas legalabb meg mukodik, le lehet tiltani es az orvosi adatokat nem akarja az allam eladni, sot ahogy nezem legszivesebben meg a valasztopolgarok adatait vagy a valasztasi korzetek beosztasat sem adnak ki egy ellenzeki eronek sem, de ezekre az eu kotelezi az orszagot.