• Andrevv
    @Skyline, az XP-re sok mindent lehet mondani, csak azt nem hogy lassu. Rakj fel egy ugyanolyan gepre egy ujabbat es elvezd a lassulast. Olyan dolgokat raknak bele a windowsba amire semmi szukseg. Pl az Aero, es minden mas ami csak vizualis dolog. De ha nagy nehezen sikerul ezeket a folosleges dolgokat kiirtsam belole es visszaallitom a win95 kulsejere a win7-et, meg akkor is irtozatosan sok eroforrast zabal a rendszer pedig meg semmit se inditottam el. Rengeteg munkaba telik, mig minden szuksegtelen service-t kikapcsolok, de az xp teljesitmenyet sose tudom elerni. Egyetlen weboldal is kepes akar 100 MB-nal tobb memoriat lefoglalni a legtobb bongeszovel. Megis miert kell egy kis szovegnek es nehany kepnek annyi? Ha lementem bmp-be az egeszet, akkor sincs annyi. Rohelyes az egesz, a chrome-al az elen ami szokatlanul sok kapcsolatot nyit meg a hatterben bongeszes kozben es jokora forgalmat general hazafele. Abszolut mindent osszegyujtenek a mocsok kemek...
    Aztan most jonnek ezzel az idetlen erintos dolgokkal. Megis ki a fene fog a gep elott kinyujtott karral maszatolni a monitoron? Meg bar el se erem, elore kellene hajoljak, de tuti, hogy fel ora alatt a karom leszakadna :)
    A MS kulon kellene valassza az asztali es mobil OS-et, mert ez igy nem palya.
    A masik meg az, hogy manapsag nagy divat lett mindenfele frameworkra irni a programokat, ezaltal fenyevekre kerultek a nativ kodtol, ezert pedig a minden lassubb lett, optimalizalast mar csak almodni merhetunk.
    Szerencsere a konkurens rendszerek egyre inkabb eloterbe kerulnek ahol mar sokkal baratsagosabb a helyzet...