Vol Jin#12
Én attól kapoj röhögőgörcsöt, amikor vasárnap bemondja a jós, hogy a héten most van utoljára, és nem tudja mikor lesz legközelebb, majd hétfőn feltűnik a képernyőn.
Eleve mekkora blamázs, hogy nem tudja mikor lesz, amikor tuti, hogy egy hónapra meg van a beosztás a "műsorban".
Tudod mi volt a legnagyobb égés? Amikor azzal jöttek, hogy most egy rendkívüli hétvége van, mert ebben a hónapban öt teljes hétvége van. Öt péntek, öt szombat, és öt vasárnap, és ilyen 700 évenként fordul elő, és ez az utolsó ilyen hétvége a hónapban. Na ezt egy kolléganőm is mondta, hogy milyen hétvége volt.
Rögtön kontráztam neki, hogy ehhez csak annyi kell, hogy 31 napos hónap legyen, és ebből 7 van egy évben, továbbá elsejének péntekre kell esnie, ez meg minden hetedik ilyen hónap. Szóval nagyjából évente van ilyen, azaz előfordulhat, hogy kettő is, ha az egyikben kimaradt. Nem is értette mit mondok, és azt mondta, hogy tévében volt, hogy ilyen 700 évente fordul elő. Ekkor elővettem a telefont, és a naptárban lapoztam, és négy-öt ilyen hónapot mutattam neki pár éven belül. Látta, de akkor is azt mondta, hogy a jós ezt mondta és kész.