• Norbertboy
    #769
    Életem legelső túlélő játéka volt a H1Z1, amit később két részre szedtek. Így lett a H1Z1 nevet viselő BR játék és a Just survive vitte tovább a túlélő vonalat. Nagyon élveztem a játékot, egyik meghatározó játék lett az életemben! Itt nagy barátságok szövődtek és hatalmas ellentétek, Lajosweb barátomat Lone Pines városában ismertem meg. Ahol elkezdtünk beszélgetni majd hirtelen ránk tört egy cseh, vagy lengyel srác vérre szomjasan, de együttes erővel megöltünk. Aztán klánt alapítottunk és volt, h mi voltunk a legendás Budapest szerver urai. Hatalmas bázisaink voltak, tele lőszerrel kajával, fegyverekkel és minden földi jóval. Igazi kemény The Walking Dead feeling volt ahol mi voltunk a KIRÁLYOK, egyedül a zombik nem féltek a mi csapatunktól! :) Néha még 20 fős is volt a csapat, nagy harcok voltak 'Erzsi nénivel'. :) Lajos autós mentése, fedőneve "mentsük meg Lajost" :D Lajos barátom beszállt Aranka kocsijába és nem volt hajlandó kiszállni, (akkoriban még nem lehetett kocsin belül, se a kocsiba belőni) így patt helyzet alakult ki a kocsi nagy kincs volt ezért Arankáék nem akarták felrobbantani sem. Ezután megkezdődött a végtelen fuvarozás, vitték Lajos szanaszét a map-on vagy 1 órát. Míg Lajos karaktere az éhségtől és a fáradtságtól közel járt a halálhoz. Ezért indult a HŐS Lajos kimentésére az akció. :)

    Csomó kellemes emlék fűz még a játékhoz, annyi, de annyi, hogy napokig tudnám írni. 1300 órát töltöttem ebben, a veszedelmes, küzdelmes, de olykor vicces a zord világban.

    Néha még felszoktam járni pár havonta körülnézni mi is változott a játékban. Sajnos a játék nagyjából nem változott semmit, úgy nézett ki, mintha a fejlesztők már nem igazán foglalkoznának vele. Mert lényeges nagy változás nem igazán történt az utóbbi 1 évben.

    Ma reggel olvastam a Dayberak (a játék fejlesztői) email-jét, hogy idén október 24.-én végleg leáll a játék fejlesztése és leállnak a szerverek. :( Így egy korszak lezárult az én életemben is.

    A leállásról annyit, hogy nem tartom etikusnak a döntésüket és több ezer ember pénzét elvették. Igaz sok mindent kaptam a játéktól, köztük egy barátot is, de mikor megjelent alfában a játék nem erről volt szó. :(

    Köszönöm, hogy elolvastad írásom és bátran vásárolj azért alfa játékokat, mert ez nagyon ritka példa, hogy így abba marad a fejlesztés!

    Szép napot mindenkinek!


    "IMPORTANT INFORMATION REGARDING JUST SURVIVE
    Dear Survivors,
    After much review and consideration, we have made the difficult decision to discontinue development on Just Survive. On Wednesday, October 24 at 11 AM PT, all Just Survive game servers will close and all game services will end. We would like to thank players for their dedication and support for Just Survive throughout Early Access.
    Starting immediately, Just Survive will no longer be available for purchase via Steam. All in-game transactions and commerce have also been disabled. As mentioned, servers will remain online for play until 11 AM PT on Wednesday, October 24."