• torreadorz
    #40
    gforce9:
    pontosan ugyanaz a helyzet, egy bizonyos fordulatszám felett a légcsavar kvázi üresben fog forogni, aminek fizikai törvények az okai(tehát természeti korlát). És innentől kezdve a sebességed nem fog nőni amig a fizikai törvények meg nem változnak.

    Vagy készítesz egy másfajta meghajtást amire nem ezek a törvények vonatkoznak. És voalá lesz hangsebességnél gyorsabb rakétameghajtású repülő anélkül hogy megszegted volna a fizikai törvényeket.

    A fénysebesség átlépésével pont ugyanez a helyzet. Igen, nem átléphető úgy hogy majd 0-ról kezdve elkezdünk pl. egy rakétával gyorsítani valamit. De senki nem is mondta hogy igy kell átlépni! Csak az a baj, hogy jelenleg az emberek fejébe beleverik hogy a fénysebesség nem elérhető és punk-tum. Nem tudsz akkora rakétát gyártani mert végtelen lesz a tömege amihez végtelen mennyiségü üzemanyag kéne stb...

    Miközben ez egy korlátolt gondolkodásmód, mert ez olyan hogy kijelenthetjük hogy a hangsebességet nem lehet átlépni mert a légcsavaros repülő légcsavarja egy bizonyos fordulatszám felett már üresben forog és nem fejt ki további tolóerőt, tehát a hangsebességet nem lehet átlépni.

    A valóságban meg mégis, csak épp el kellet hozzá felejteni a régi berögzült technikát.
    Ezért mondtam pl. a térhajlítást, de biztos van még ezer másik mód is csak épp azok még senkinek a fejében nem léteznek. De a térhajlítás egy kiváló példája annak hogy az ominózus törvény nem játszik egyszerüen egy teljesen más technológia amire teljesen más fizikai törvények vonatkoznak.

    Pont mint a légcsavar vs rakéta esetén.