• kvp
    #2
    Az ipari (=ceges) nyomtatoknal eddig is a koltseghatekonysagot neztek, viszont az otthoni tintasugaras piacra sajnos nagyon is jo a hp fele draga patronos technologia. Ugyanis ha valaki nem nyomtat eleg surun, akkor be fog szaradni a fej. A hp fele megoldasnal az uj patronnal uj fejet is kap az ember, tehat egy patron csere megjavitja a nyomtatot. Az epson megoldasanal ilyenkor a jo nagy patron ugyan maradhat, de a fejet kell cserelni, ami bonyolultabb es mivel tartos uzemre terveztek, ezert sokkal dragabb is.

    Az idealis megoldas a beszaradasbiztos tintasugaras fej lenne, de ilyen egyelore meg nincs. (pedig elvileg nyomtatas utan, kikapcsolas elott levegovel vagy oldoszerrel tisztithato lenne) Tehat amig az epson nem tudja kitalalni, hogyan hasznaljunk egy nagy patront eveken at meghibasodas nelkul, addig nincs igazan eselyuk. A lezereknel sajat technologiajuk sincs.

    Egyebkent az, hogy a ceges nyomtatasnal a lezert hasznaljak annak ket fo oka van: A lezer nem fog beszaradni, tehat kisebb a karbantartasi koltsege, tovabba vizallo a festeke, tehat nem fog elazni, melegben megsulni, evek alatt kifakulni az igy nyomtatott lap. Marpedig ceges felhasznalasnal fontos, hogy ha irattarba kerul valami, az ott is maradjon. Ezt tintasugarasokkal csak sokkal dragabban lehet elerni. A mukodesi sebessegrol nem is beszelve, mivel egy lezersugar es egy forgo nyomolemez azert sokkal gyorsabb mint egy festekszoro fej es kevesebb alkatresze is van ami tonkremehet.