Bless Online - Current Generation Mmorpg
  • Palinko
    #38
    tetszik a felfogásod a f2p játékoknak több szintje van szerintem is. a játékban csak pénzért megvehető dolgok (amik ugye op itemek) gyakran alkalmazott, ez szerintem is p2w. van az amikor már válthatsz játék beli valutát olyan valutába amin vehetsz már te is dolgokat, viszont olyan rohadt drága neked minden, hogy hónapokat grindelhetsz valami vacakért szóval inkább odadobod a pár dollárt, ez kikényszerítős módszer, igazából üveg plafon ami úgy néz ki áttörhető, de elég vastag az üveg hogy megund, ez is p2w.

    most hoznék egy példát ami ilyen feles kategória az előbb leírt és a következő kategória közé eső. itt 3 külön valuta van, nevezzük most arany, gyémánt meg zen, aranyt dobál a szörny, gyémántot már csak boltban költhetsz el és később finomíthatsz magadnak, ha lebontasz jó tárgyakat napi 20 ezret, meg van a zen az pénzért vehető, jó sok gyémánt kapható egyért is, de te is válthatsz gyémántot zenért. szóval gyémántot csak tárgy elpusztításból kapható, vagy aukciós házban eladsz valakinek valamit. így is kereshetsz napi 100 ezret ha sokat játszol és farmolsz egy jó céhhel, bontásból meg eladsz azért megveszik a dolgot és esnek rád való dolgok is, meg szerencsédtől függően mik nem estek farmolás közben elkölthetsz két-háromszázezer gyémántot, hogy jó cuccaid legyenek amik már középkategóriások végső szinten. szóval gondolná az ember ez milyen kedvező, igen ám, de a high end cuccok meg jóval drágábbak meg beléjük ilyen gem szerűségek milliós kategóriák néha 10-20 milliós dolgok is voltak ha jól emlékszem. na szóval megvan kicsit ez a plafon ami az előző kategória, de elég barátságos ami az utolsó kategóriába sorolná. megjegyzem mióta már befejeztem azóta megemelték a max szintet és tuti drágultak a dolgok.

    az utolsó kategória meg nyilván minden megvehető pénzért amik simán kifarmolhatóak tárgyanként pár nap alatt is akár és nem kell hónapokat görcsölni. viszont ilyet még nem láttam, meg itt is minden megvehető pénzért ami a te szigorú kategóriádban már p2w tesz egy játékot. szerintem ez már f2p, ezzel már kiegyezek.

    olyat meg főleg nem láttam ahol a szörnyekből kieső réz, ezüst, arany fizetőeszköz az egyetlen és azért vehetsz jó dolgokat aukciós házban vagy más játékostól. mindig van egy gyémánt vagy valami xy valuta ami lekorlátozza a játékost. mondanál olyan címet ami szerinted f2p és nem p2w?

    az Archeaget nem játszottam de jól leírtad a példákat így érthető volt. igen számít az a pár nap is, mert kisebb konkurenciával üti a cuccokat még te az elején szenvedsz. de ezek a különbségek 1-2 hónapon belül eltűnnek szerintem. meg kicsit technikai okai is vannak, kevésbé szeretik a szerverek ha túl sok játékos akar csatlakozni. ja ha már szerver neverwintert azért is szerettem mert 1 szerver volt, sok-sok instanceval. ez király, mert mindig is utáltam hogy nem arra a szerverre regeltem amire később pl sg-s tagok és nem tudtam velük játszani, aztán a karakter migrálás sem kéne, hogy nagy gond legyen szerintem, de legritkább esetben láttam :D