Bless Online - Current Generation Mmorpg
  • mikromanus
    #35
    A kinézet és hangulat ezekben (Bless és Black Desert) eléggé megvan. Legalábbis gameplay videók alapján. Az effekt villódzások meg szemfosató blur effekteket azért csak-csak belerakták. Remélem ez a rész konfigurálható vagy kikapcsolható. Biztos szép a sok fényes effekt meg elmosódó környezet félrevetődéseknél meg egyéb csoda, de nekem inkább riasztó ha belegondolok hogy hosszú távon is ilyesmit kell néznem.
    A fejlesztési idők picit lerövidültek a mostani igényeknek megfelelően, de még így is években mérhetőek. Koreába érkeznek elsőre, aztán hozzánk némileg késve. A jó oldalát nézve így legalább kevesebbeknek lesz riasztó a gépszükséglet és nem kell gagyi low grafikán nyomatni. Azért is siethettek/siethetnek, mert eléggé "üres" volt az MMO terület az EU/NA régiókban. Semmi újabb játék. Az Archeage nagyot kaszált szerintem emiatt. Mert azért a vélekedésekkel ellentétben mégis csak van erre igény itt is. Még ha grindfest akkor is. :D

    A Black Desert azért meglepett. Olyan március végére tippeltem a megjelenést, erre jön március 3-án. Előrendelőknek 1-4 nappal korábban. Ez a headstart picit nekem taszító, de belegondolva ez nem feltétlen olyan dolog ami miatt el fogom kaszálni az adott játékot. Ha nem p2w szarság (ezeken felül) és a marketplace tényleg csak némi csicsa meg kisebb előnyök és nem "korlátlan fizetés -korlátlan előny", akkor az már félig nyert ügy. Az Archeage-ban ezt a pénzéhes Trino stratégiát utálom a legjobban. Hosszú távon garantált halála a játéknak. Túl könnyen borulhat a játék/frakció egyensúly. A BDO-ra volt panasz hogy kevés benne az endgame tartalom, de ez talán nem lesz nálunk olyan problémás. Nem a legelső patch szintet és tartalmat kapjuk meg. Ez annyiban is jó, hogy talán még a játékosok visszajelzését is figyelembe tudják venni és nem azt kapjuk kötelezően amit 2 éve a koreaiak és ami a későbbi patchek alapján se volt "balanceos".

    A fizetősség nem gond. Egyszeri vétel, vagy havidíj... Valamennyire megszűri a játékosokat. A "free" játékok p2w szemetek, vagy annyi bot és troll kerül be (free regisztráció, multiaccount support) , hogy az már nem éri meg a vesződséget.