• CairoJack
    #4
    tomboy013
    WP7-es telóm volt egy naaaagyon rövid ideig, de menekültem tőle. WP8-ast már nem vállaltam be, majd akkor lesz újra WP-s telóm (talán), ha radikálisan újra lesz gondolva ez az egész, az MS részéről, és ha használható is lesz.
    WP8-as telója 2 ismerősömnek van, és mindketten nagyon-nagyon megbánták. Egyikük úgy ugrott bele, hogy az iPhone-ja tönkrement, a javítás annyi lett volna majdnem, mint egy új szifon, annyit meg nem akart költeni. Lagdroid neki sem opció, így belevállalt egy WP-t. 1 hét után már sírva könyörgött valami másért. Most épp ott tart, hogy kövi fizunál vesz egy iPhone 5s-t, még ha bele rokkan is.

    Egyébiránt teljesen mindegy, hogy mi az én véleményem a WP-ről, a lényeg az, hogy ha egy JOBBAN sikerült OS-t tettek volna le az asztalra MS-ék, akkor most jóval előrébb tartanának. Tehát Ballmernek nincs igaza, mikor azt mondja, hogy "azt bántam, hogy nem kezdtünk el egy időben hardvereket és szoftvereket együtt fejleszteni". Ha így tett volna, akkor most nem a Nokiákás WP-k lennének 3%-on, hanem a Microsoft telók. Mivel lennének beljebb?
    A WP kapcsán soha nem a hardver volt a gond (sőt, hogy őszinte legyek a Nokia sok esetben szénné veri a Droidokat, pl 40 Megapixeles kamera, stb. Hardver terén ennél sokkal többet senki nem tudna letenni az asztalra maga az MS sem) hanem a szoftver. Az meg 100%-ig csak az MS felelősége.
    Egy szerethető, jó OS-el, sok és minőségi appal, funkcionalitással, testre szabhatósággal sokkal előrébb járna a WP. Mondhatnám úgy is, ha jó OS lett volna, már rég maga mögött tudhatná az IOS-t. A droidot nem, mert az ingyenes, a WP-ért meg fizetni kell, így nyilván sosem előzné meg. Vagy legalábbis ahhoz minden téren betonba kéne vernie az Androidot, de erre nem sok esély van, lévén maga a Droid is elég jó OS. Ha nem lenne instabil, mindent vinne.
    A lényeg, hogy baromira nem a hardver volt a gond a WP-vel (illetve amikor mégis, akkor is a WP maga kötötte meg a gyártók kezét, pl mikor a WP7 nem támogatta a nagy felbontású paneleket, stb.) hanem maga a szoftver, így Ballemer megint csak baromságokat beszél. Kvázi szerintem a bizonyítványát próbálja magyarázni annak, aki nem lát át a szitán, de ezt a dumát csak az ostobák veszik be.