• CairoJack
    #23
    Nagyon tisztességtelennek tartom, hogy az őszinteségemet kihasználva próbálod elbagatellizálni a helyzetet. Nem arról van szó, hogy volt egy csalódásom, és akkor most bosszúból szénné gyalázom a WP-t. Ez csak egy leheletnyi pici része a történetnek. Arról van szó, hogy az MS megalkotott egy (szerintem) borzalmasan rossz rendszert, és minden létező marketing trükköt bevet, hogy "megtévessze" a fogyasztókat. És aki nem elég óvatos, az megjárja. Én megjártam, mert benyaltam a fórumok, a tesztek, és a marketing dumákat. Akkor még nem volt ellenpontja ennek a mesterségesen sugallt képnek.
    Én meg most azt akarom, hogy legyen, és iszonyat szúrja a szemem, mikor azt látom, hogy már megint ott a pozitív hype, megint ott ujjonganak a bérencek a fórumokon, és húzzák csődbe az embereket, rábeszélik őket a WP-re, amiből aztán többségük csalódva jön ki.
    Na ez engem bánt. Csináljon az MS egy tényleg faxa rendszert, és akkor nem lesz ellene kifogásom. Sőt, én leszek az első, aki használni fogja.
    Viszont amíg ilyen korlátozott, addig felejtős.
    A WP pont olyan, mint a deviza hitel. Elsőre akár vonzó is lehet, de ha már benne vagy, akkor jössz rá, hogy átvertek...

    8.2 A "hivatalos MS képviselő" az olyan, hogy a magyarországi MS-nél dolgozik, méghozzá elég illusztris pozícióban, és névvel, beosztással posztol. Én is meglepődtem rajta, de tényleg volt rá példa.
    Nos, mivel én ezeket a "világvégi" site "világvégi" fórum-okat olvasom, itt mondom el a véleményem.

    2. Nekem soha nem az alkalmazások számával volt bajom, hanem a minőségéve. Szerintem kb 1000 appal el lehetne üzemeltetni egy platformot, ha azok baromi jó minőségűek lennének. Hiába van egy store-ban 1000 app egy feladatra, ha egyik sem képes tökéletesen végezni a dolgát.

    5/2. Hát ha szerinted a start képernyő teljes egészében testre szabható, akkor olyan messze van egymástól a te és az én fogalom értelmezésed, hogy erről vitázni sem érdemes. Az nekem nem testre szabhatóság, hogy ide, oda tologathatom egymáshoz képest a livetileokat, és adhatok nekik 2 tucat színt.
    Ennél milliárdszor többet ki lehetne hozni a koncepcióból. Itt kb. a sorrendet tudod változtatni és csokesz. Azt sem teljesen szabadon, sőt, nagyon is, hogy kötötten.
    Igazából el sem tudom képzelni, hogyan gondolkodik egy olyan ember szerint, aki szerint ez a testre szabhatóság fellegvára.

    "A végére idézetek: "Én ezét nem is mondtam soha, hogy senki ne vegyen WP-t. Én csak azt mondom, hogy előtte PRÓBÁLJA KI!" Ööö... ez konkrétan most hangzott el először" - igen, ebben igazad van, itt most hanghozott el először, de más fórumokon is ezt szoktam írni, ha ennyire belemegyünk a témába.

    "De egyetértünk: "Ha tetszik neki, akkor vegye meg, de ne dőljön be a kamu hypnak" ... és ez mindenre igaz! :)" - igen, ez igaz, és ha nem lennék én, meg mások, akik jönnek a "fórumokra sírn" (ahogy te fogalmaztál), akkor csak hype lenne, ellenvélemény nélkül.

    És a végére még egy dolog. Amiket leírtam nem hazugságok. Sőt. Ha emlékszel írtam a kommentedre, hogy "hogy keményen ferdítesz, sokszor igaztalanul próbálod mentegetni a WP-t." Ez pontosan arra vonatkozott, hogy te mondod rám, hogy hazudok, amikor nem igaz.

    Mert Pl. az ominózus Bluetooth-os füles kapcsán én bevittem a telót meg a fülest a Nokia Care-hez, és ott mondták, hogy nem inkompatibilitás (hogy is lehetne az, ha a zene ment rajta, a videók hangja meg nem), hanem az MS valamit nem programozott le. Mondta a szerelő faszi, hogy tömeges probléma, sokan hozzák vissza emiatt a telókat, sajnálják, de nem tudnak vele mit csinálni, majd az MS megoldja.
    Gondolom azóta már megoldotta, mivel 2 főverzióval járunk előrébb, de ez is olyan dolog, hogy egyfelől lehazugoztál vele (mert te nem tapasztaltad), másfelől meg megint csak azt mutatja, hogy mennyire igénytelenül, félkészen adta ki az MS a WP-t.
    Egyébként így utólag már én is látom, hogy én vagyok hülye, SOHA nem szabad első körös, első generációs terméket venne, mert nem kiforrottak. Igaz ez a kocsikra, és ahogy a mellékelt ábra mutatja az elektronikai cuccokra is. És az, hogy ezt az MS-ből és a Nokiából nem néztem ki, az már az én hibám.

    No de ez mellékes amúgy. A lényeg az, hogy ha eltekintünk a bugoktól, a WP-vel koncepcionális gondok is vannak. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy a livetile alapkoncepciót jónak tartom, de a rendszer funkció szegénységét, tesztre szabhatatlanságát, és vizuális megjelenését nagyon eltolták szerintem. Ezzel nem kell egyet érteni, de engedtessék már meg, hogy leírjam a véleményemet róla.
    Ha valami vacak, az akkor is az marad, ha megpróbálja az MS megmagyarázni, hogy nem az. Lehet, hogy egy ilyen marketing kampánnyal elér némi forgalom növekedést, de hogy szép számmal fog csalódást okozni az embereknek az biztos.
    Sokkal inkább azt látom megoldásnak, hogy egy nehezen védhető, nehezen eladható, az emberek tetszését el nem nyerő OS-t átírják valami olyanra, amit azonnal felkelti a "Must Have" érzést az emberekben.
    Ehhez nem marketing kell, hanem programozók (meg úgy általában véve munka).