• Shiny Copperpot
    #19
    "nem hiszem, hogy az általam felsorolt dolgok user error lenne"
    Ezt én nem mondtam.

    "Baromira nem fejlesztő vagyok, nagyon nem érdekel, hogy milyen egy rendszer belseje, felépítése, az érdekel, hogy az igényeimet mennyire tudja kezelni, mennyire hasznos számomra egy termék."
    De a termék hasznosságában jelentősen közrejátszik, hogy mennyien és milyen minőségben fejlesztenek egy platformra, nem? Ezáltal pedig hasznos, ha az adott platform felépítése logikus, könnyen érthető és programozható.

    "És a WP - mint mondtam - mindenütt totál bekorlátozta a usert. Van XY igény, amit egy Droid vagy egy klasszikus teló 2 mp alatt meg tud oldani, és sok esetben erre a WP a mai napig nem képes. A kommented olvasva sok esetben azt éreztem, hogy keményen ferdítesz, sokszor igaztalanul próbálod mentegetni a WP-t."
    Szerintem nem próbáltam igaztalanul mentegetni(:?) a WP-t, csak leírtam azokat a tapasztalataimat, amik ellentmondtak az általad leírt dolgoknak. A ferdítés vádját is visszautasítanám, és azt javaslom, hogy ne személyeskedéssel próbálj meggyőzni. Tény, hogy vannak hiányosságok a rendszerben, ezekről több helyen is van gyűjtés, és én sem próbáltam eltagadni vagy bagatellizálni. Ahol én nem azt tapasztaltam, ott ezt írtam, ahol nem érintett a dolog, ott meg azt.

    2. (nem vagy valami nagy elsőzés hívő :) )
    Miben nyilvánult meg a borzalmasságuk? Telehold idején fekete kecskét áldoztak Shub Niggurathnak? Együtt álmodtak Chtulhuval R'lyeh elsüllyedt városának mélyén? :) Százezer féle választ lehet adni, kiváncsi vagyok, téged mi zavart.

    3. Na itt van pl. ez. Mit kezdjek veled, amikor tudom, hogy _van_ memóriakártya támogatás a rendszerben? Csak a felhasználó nem kezelheti csak úgy. De az arra képes készüléket bevihetted a szolgáltatóhoz, ott belerakták a kártyát, és ennyi, utána transzparens módon használhattad. És ez úgy válik a javadra, hogy garantáltan nem lesz rajta kártevő, miután betetted a saját gépedbe, vagy a haver telefonjába, mert nem lehet csak úgy kiszedni-berakni. Ugyanez persze a hátránya is, hogy nem lehet csak úgy kiszedni-berakni.

    4. Elegánsan levágtad a végét, de mindegy, még ettől sem vagy hülye (sőt, szerintem kimondottan célod volt vele, és így bizonyítod a saját intelligenciádat :) ). Viszont ha egyáltalán(!) nem tetszett, akkor valszeg mégsem értetted meg a koncepciót. :) Legalábbis a "letisztult, minimalista, purista - mint egy tömegközlekedési csomópont információs táblái" részét. Nekem meg kimondottan tetszik, és a többitől kapok lábrázást, ezt kapd ki! :)

    5. "én meg elmondom a véleményem néha egy-egy fórumban" - azt szabad. Általánosítani, vélt dolgokat valóságként beállítani, nagy hangon papolni dolgokról, amikről nem rendelkezünk elegendő információval... nos ezt is szabad, csak nem illik.

    "Engem Windows userként zavar, hogy a WP egy zárt, korlátozott vacak. Az elmúlt 15 évben a Windowstól nem ezt szoktam meg."
    Izé... hát az MS soha nem a féktelen nyitottságáról volt híres, szóval ezt most nem tudom hova tenni. Ha az EU-s versenyjogi szabályok nem kényszerítették volna rá őket, akkor a PC-s Windows kb. úgy nézne ki, mint a WP7 megjelenéskor. :) Az hogy szét lehet teljesen hekkelni a működését, meg lecserélni a részeit, az részben a fenti szabályoknak, részben meg piaci és technológiai sajátosságoknak köszönhetőek, maga az MS inkább ellene dolgozott a nyíltságnak. A nagy nyíltság-preferálás csak az utóbbi években lett rájuk jellemző, és valszeg ez is csak taktikázás.

    "Tehát ez a koncepció ott sem jött be. És amúgy mind WP-n, mint Windows-on azt érzem, hogy nem kéne olyan baromi sokat változtatni, hogy jó legyen. A koncepció jó. De a megvalósítást azt radikálisan újra kéne gondolni, mert az szutyok."
    Itt sikerült két mondatba belesűríteni azt a jelenséget, ami miatt kezd ez az egész paródiába süllyedni: hol azt állítod, hogy a koncepció jó (nem magyarázva, hogy mit értesz ez alatt), hol azt, hogy nem jött be (szintén nem magyarázva, hogy mit értesz ez alatt). Normál esetben nem kellene definiálni, hogy mit értesz "koncepció" és "megvalósítás" alatt, de asszem itt az egész gondolatmenetedet tönkretette, hogy folyton ellentmondasz magadnak. Meg a valóságnak.

    6.-7. A végkövetkeztetésben akkor egyetértünk, csak más úton jutottunk el oda. Nem is rossz. :)

    8. Mégegyszer: én nem mentegettem semmit. Leírtam azokat a tapasztalataimat (sajátot és a környezetemben levőkét), amik ellentmondtak a tieidnek, helyretettem pár tényszerű dolgot, és néhány infót adtam arról, hogy pár dolog miért van úgy, ahogy.
    Valszeg te sem vagy olyan naív, hogy az gondold, hogy ha ide leírod a (féligazságokkal, hibákkal teli) véleményedet, akkor az MS majd rendesen összerakja a telefonjait. Mert ugye vannak arra ennél megfelelőbb fórumok is, amire egyébként a platformot fejlesztők odafigyelnek. Pl. ezért van több mint száz olyan feature a WP8-ban, ami a 7-ben nem volt.
    Szóval szerintem inkább idegeket akartál borzolni, meg vitát provokálni, valljuk be férfiasan: TROLLKODNI, ami sikerült is, csak nem úgy, ahogy te képzelted. :) Az utolsó bekezdésed pedig gyönyörű: te nem használsz WP-t, nem is vagy hajlandó többet a kezedbe venni, de a véleményed "konstruktív kritika" és "kapjunk egy jobb rendszert"? Na ne röhögtess. Ez a vörös farok.