• CairoJack
    #17
    Most a méret preferenciát tegyük félre, az egyéni dolog, de ezt leszámítva is van pár észrevételem.
    Névleg az, hogy nagyon nem úgy látom a dolgokat ahogy te.
    Nem vagyok szakértő, de tech fan vagyok 20 éve nyúzok mindent, amit az elektornyosság hajt, így nem hiszem, hogy az általam felsorolt dolgok user error lenne. Sok mindent félreértettél, pl nem azt mondtam, hogy mail nem kezelte EGYÁLTALÁN a csatolmányokat, de egy csomó megkötés volt azok kapcsán is. Nem mindig lehetett szerkeszteni, meg ilyenek.

    De most a konkrétumoktól eltekintve. Baromira nem fejlesztő vagyok, nagyon nem érdekel, hogy milyen egy rendszer belseje, felépítése, az érdekel, hogy az igényeimet mennyire tudja kezelni, mennyire hasznos számomra egy termék. És a WP - mint mondtam - mindenütt totál bekorlátozta a usert. Van XY igény, amit egy Droid vagy egy klasszikus teló 2 mp alatt meg tud oldani, és sok esetben erre a WP a mai napig nem képes. A kommented olvasva sok esetben azt éreztem, hogy keményen ferdítesz, sokszor igaztalanul próbálod mentegetni a WP-t. Ez nyilván reakció arra, hogy én meg leírtam a nem épp pozitív tapasztalataimat, de legalább ne bagatellizáld el a dogokat.

    2. Ha már megemlítetted az Appokat (ezeket direkt nem mondtam, mert nem az MS sara) hát azok is borzalmasok voltak.

    3. Nehezen tudom elhinni, hogy a memoria kártya támogatás hiánya az én javamra válják, de tényleg. Mondjuk ez már javítva, az MS is belátta, hogy lábon lőtte magát, úgyhogy ez már nem téma. Csak megint ez a mentegetés.

    4. "de azt hozzátenném, hogy eddig, aki megértette a felület koncepcióját, annak végül megtetszett a kinézet is" - Én megértettem, mégsem tetszett (nagyon nem), akkor hülye vagyok?

    5. "Nekem nem tetszik az Android, de ennek ellenére nem megyek Androidos fórumokra sírn" - én meg elmondom a véleményem néha egy-egy fórumban. Arra való. Nem az a neve, hogy Windows imádók fóruma. Ha nem tetszik, akkor - mint ahogy androidot sem veszel - ne olvasd el.
    Egyébiránt. Én sem rajongok az Androidért. Sőt. Engem Windows userként zavar, hogy a WP egy zárt, korlátozott vacak. Az elmúlt 15 évben a Windowstól nem ezt szoktam meg. Most van egy W8.1-es tabletem is, a Metró felület ugyan ilyen szutyok. Sőt még rosszabb, mert még brutál instabil is, és a Store meg kong az ürességtől. Tehát ez a koncepció ott sem jött be. És amúgy mind WP-n, mint Windows-on azt érzem, hogy nem kéne olyan baromi sokat változtatni, hogy jó legyen. A koncepció jó. De a megvalósítást azt radikálisan újra kéne gondolni, mert az szutyok.

    6. "Végkövetkeztetés: az összes problémád Ballmer hibája" - meg még Sinofsky-é meg még gondolom vagy 100 másiké, de a fő ludas Ballmer. Rá kellett volna jönnie, hogy ez egy nulla, és addig kellett volna ütne a csapatot, míg ki nem találnak valami mást. Hibázott. Nagyot. És ez a koncepció megbukott minden fronton.

    7. Az android egy jó rendszer lehetne, de megöli a kuszaság. Minden gyártó szénné moddolja, és instabil is. Ha valaki ki tudja ezt használni, akkor talán fel tud majd nőni mellette, ha nem, akkor nem. A WP-vel az MS nagy esélyt szalasztott el, volt egy lövésük, és nagyon mellé trafáltak. Közben jól lejáratták a brandet is, szóval innentől nem lesz könnyű dolguk. Mondjuk ha a WP9-ben kihoznak valami nagyon durván jó cuccot (stabil, személyre szabható, szép, funkciógazdag, és nem szénné kötött), akkor van esélyük, de ha nem, akkor marad a vegetálás.

    8. "érted harcolok, nem ellened" - háááátt... szerintem ÉN harcolok magamért, én speciel pont azért írom le a véleményem a WP-ről, hogy hátha változtatnak ezeken a dolgokon, és akkor kapunk egy jobb rendszert. Konstruktív kritika. Nem az használ a WP-nek, ha mentegetjük, hanem ha szembe nézünk a problémákkal. Mint ahogy a gyerekre sem kell mindent ráhagyni, NEVELNI kell. Szóval igazából ezt pont, hogy én mondhatnám el, úgy isten igazán.