• Shiny Copperpot
    #14
    Ja igen, még egy kiegészítés: azt abban viszont egyetértünk, hogy szégyen, hogy a Nokiás csávók nem veregették meg az MS fiúk vállát, hogy gyerekek, mi 30 éve telót gyártunk, a következő funkciók nélkülözhetetlenek lesznek, mert a userek már megszokták: ...
    Rövidebben, hogy mi a bánatos f*szér' nem tudták integrálni a "klasszikus" Nokia feature-öket legalább(!) a Lumiákon??? Még az is megkockáztatom, hogy ha választható felülettel vissza lehet állítani egyfajta egyszerűsített, Symbian-ra hajazó UI-t (kb. 23 perc alatt tudták volna lefejleszteni a szükséges programot), a felhasználók egy része észre se vette volna az oprendszer változást, a másik része pedig örömmel fedezte volna fel az új funkciókat, ahelyett, hogy a hiányzó régiek miatt köpködne... Alapvetően az egész sztori - ha valaki veszi a fáradságot, és utánanéz - valami elképesztő tévedések vígjátéka... szénné röhögöd magad. Hozzátenném: sajnos, és nem azért mert akkora MS fan vagyok (de tény, hogy a cég és maga Bill Gates is nagyot nőtt a szememben az utóbbi években - igaz meglehetősen alacsonyról indultak :) ), hanem azért mert hiszem, sőt, inkább tudom, hogy a változatosság mindannyiunk javára válik - minden környezetben.
    Hogy így a végén a cikkhez is hozzászóljak, Ballmer produkciójától viszont nem vagyok elragadtatva, Lehet, hogy jó vezető volt, viszont mint stratéga, vizionárius abszolút megbukott. Hogy mi lehetett a baj (szerinte), azt a tanácsai (és a történések) alapján viszonylag könnyű megtippelni: túlságosan hallgatott a Windows 8 csapat vezetőjére - akinek ráadásul kvázi bukott a terméke - és elhanyagolta az igazán innovatív területeket, mint pl. a mobil platform. A gondot itt nem is abban látom, hogy hogyan döntött Ballmer, hanem abban, hogy _miért_! Neki kellett volna kitalálni a vállalatot, nem egy beosztottjának. Ha erre nem képes, nem való abba a székbe (valszeg én sem lennék való, csak még mielőtt... :) )