• Vol Jin
    Most olyan sötét vagy, hogy fáj.
    Vegyük példának a vulkánokat. Te abból kiindulva, hogy egy vulkán lokálisan okoz általában katasztrófát, pár kilométeres körzetben, figyelmen kívűl hagynád a szupervulkánokat. Mintha a Bajkál tónál az ezer kilométer hosszú repedés a Földkérgen meg sem történt volna. Mintha a szokványos vulkánkizöréseknél ezerszer nagyobb soha nem történt volna.

Napkitörésből is van ilyen szuper nagy. Amióta elektromos hálózat van a Földön, még nem történt ilyen. De bazmeg, nem jelenti azt, hogy soha nem is lesz. Nem a szokásos pár évenkénti recseg a műholdas tévéadás kategóriájú kitörésekről van szó, ami maximum 10 perces áramszünetet okoz két faluban az egész bolygón. Érted bazmeg, hogy mit jelent az ezerszer nagyobb intenzitás. Ismered bazmeg azt a számot, hogy egy egyes után három nulla? Mit vigyorogsz te szerencsétlen? Azon baszod, hogy nem érted mit ír a másik?

Egyszerűen felbasztad az agyam azzal, hogy engem nézel hülyének, akinek az agyadat teszve-veszve okoskodsz a tök ismerttel, hogy mit okozhat egy szokványos napkitörés. Én is tudom bazmeg, csak én most nem azokról beszéltem, hanem arrül, amiről ez a retkes cikk is szól. Egy rendkívüli kibaszott ritka, gigantikus napkitörésről, amihez képest picsafüst az elmúlt száz év összes napkitörése összesen.