• NEXUS6
    #53
    Tetsuo, a másik linkemben ott van, hogy azok milyen adatokból vannak és hogy nem "bárki" rajzolta. Csak egy klikk!!!!;)

    Az un tudóstársadalom nagyrésze nem klímakutató, és szerintem sem te, sem én nem vagyunk azok. Ezért az emberek nagyrészének, bennünket és a tudóstársadalom nagyrészét is beleértve ez valójában hit kérdése.

    Majd ha a kormányzati és a független nem kormányzati tanulmányokban is szerepelni fog valami korrekt és tudományosan egzakt modell és előrejelzés, akkor lesz érdemes ebből személyeskedésbe torkolló hitvitát folytatnunk, addig viszont szkippelem az ilyen kis szurkapiszkáidat, ha nem haragszol.

    Amúgy meg az általad is jól ismert "MINDEN" szimulációnak mi a vége? 2000 év múlva elérjük a vénuszi poklot, vagy mi? Megint csak azt tudom írni, hogy mondjuk a dinók idejében kb 2000 ppm lehetett a CO2 szint, akkor mi volt, talán katasztrófa?

    Katasztrófa mondjuk volt, amikor 60 millió évvel ezelőtt 1000 alá csökkent, a dinók jól ki is haltak, meg mondjuk 34 millió éve az Eocén-Oligocén kihalás volt, amikor szintén jelentősen hűlt a klíma, csökkent a CO2 szint.
    Szal 10 millió éves trendeket vizsgálva épp hogy a CO2 szint csökkenése, a lehűlések okoztak kihalásokat. Szal akkor hogy is van ez?

    Azt, hogy egy ilyen kihalás hogy zajlik pontosan, meg nem tudjuk, mert kb 300 éve van tudományunk, hogy korrekt módon vizsgáljuk az ilyen nagybani jelenségeket.

    Amúgy meg, és ez szigorúan összeesküvés elmélet, van magyarázat arra, hogy a fejlett nyugati társadalmak/politikusok Al Gore vezetésével miért állnak az ember indukálta GW elmélet élére. Mert ha elfogadtatják a feltörekvő fejlődő államokkal, pl Kína, India, akkor lassítani tudják a fejlődésüket, hogy esetleg ne érjenek be minket.
    De ez csak CT persze;)