• Jakuza1
    #23
    Nw haragudj, de mar ertem miert jarsz meg 30 evesen iskolaba.
    Mert meg ilyen egyszeru dolgokat is nehezen fogsz fel.
    Igy van kutyat erdekel a koltsege egy olyan felderitesi balfogasnak, ahol nem a felderites a lenyeg, hanem hogy egy jogdijat csempesszenek bele egy termekbe. Az hogy te wutozol mert a felfogasod keves ennek a megertesehez az is meger egy miset.

    A lopott aramot veled fizetettetik meg tenyleg ? Melyik farokbol szoptad ezt ki ? Te ulsz mas vetkeert is ? Hol ? Melyik holdon ?

    "1. Aki megvette a termeket, az mar kifizette a jogdijakat.
    2. Ha megvesz egy telefont amire ramasolja a megvett termeket, kulon megfizetettnek vele egy olyan tetelt, amivel masodszor fizettetnek ki vele egy szerzoi dijat, amit mar megvasarolt egy masik adathordozon.
    3. Ha valaki eltulajdonit valamit, azt a torveny szerint nem massal fizettetnek meg, akinek nincsen semmi koze hozza, vagy ha igen akkor az jogserto etikatlan magatartas tudtommal a romai jogban.

    De ugy tunik te olyan vilagban elsz ha, a szomszed lopja az aramot, akkor te az ilyen magatartas szerint amit a jogvedok kepviselnek ebben az ugyben a kollektiv bunosseg feleloseg mellett teged is buntetessel kell hogy sujtson a birosag, mert massal kell akkor megfizetetni a kart, amit nem o okozott. Ne viccelj mar."

    Fel is fogtad a mondatok ertelmet ? Szoval megkerdezem en megegyszer amivel lathatoan nem boldogulsz 1%-os makikam.

    Milyen jogon szednek barkitol is jogdijat egy termekre ketszer, ha mar egyszer kifizette, olyan jogcimen hogy mas ellophatja az adathordozora "felteteles modban" a jogvedett alkotasokat ?

    Mar maga a koveteles is egy nonsense, hiszen ha feltetelezik valakirol, hogy jogvedett alkotasokat tarol a keszuleken, azt is feltetelezik, hogy ellopta, kulonben ketszer nem lehetne jogdijat szedni valakitol, ha mar azt kifizette bohockam.