johnfly#17
Nekem van egy jó folytatás ötletem a Mátrixhoz. Tudom, hogy nem érdekel senkit, de hátha dobna ezen a meddő vitán.
Egy föld körül keringő űrhajó fedélzetén kezdődne. Az érzékelőknél szolgálatban lévő ember odaszól az ügyeletes tiszthez, hogy:
-Uram! Az érzékelők jeleznek valamit, ami áttörte a plazmavihart.
Egy rövid beszélgetés után kiderülne, hogy egy, a fedélzeten lévők számára ismeretlen hajóról van szó, aminek a fedélzetén két ember utazott, és ahogy megjelentek a felhők fölött, visszazuhantak a plazmaviharba, mivel az összes rendszerük felmondta a szolgálatot.
-Azonnal keltsék fel az admirálist- szól az ügyeletes tiszt halálra vált arccal, közben mutatnák az űrhajót is kívülről, és az is érthetővé válna, mit keresnek ott. Azokat az űrállomásokat ellenőrzik, amelyek a bolygót körülvevő plazmavihart táplálják.
Néhány kép múlva megérkezik az admirális a hídra, nem mutatnák egyből az arcát csak néhány feszültségfokozó vágókép után robbanna a néző arcába, hogy az admirális ugyanúgy néz ki, mint Neo, csak olyan 60+éves fizimiskával.
Röviden kiderülne, hogy az emberiségnek a világűrben élő megmaradt része nem tud a föld alatt élő megmaradt emberekről, ők úgy tudják, hogy mindenki a mátrixban él, aki a földön van, és senki sincs tudatában annak, hogy mi a valóság.
Persze jön még egy sokk az admirális számára, mert balszerencséjére túl jó érzékelőkkel van felszerelve a hajója, és pontos képet kapnak azokról az emberekről, akik a felhőt áttörő járművön utaztak...