• sola
    #4
    Azt meghiszem, hogy jajveszékelnek a Microsoft-osok teli torokból. Persze amit mondanak a szemenszedett hazugság, semmiféle költségnövekedés nem lesz az ODF és a HTML formátumok térnyerésével. Pontosan az ellenkezője fog bekövetkezni, ahogy azt az angol kormányzati szervek egyébként helyesen megbecsültek.

    A nevetséges áron adott MS Office helyett ezentúl a hivatalok és az emberek majd tudnak ingyenes szerkesztőkkel anyagokat készíteni és azokat hivataloknak elküldeni. A tipikus irodai feladatokat tökéletesen kiszolgálják a LibreOffice és társai, aki pedig ribbont akar az had tegye, de az MS termékeket az emberekre semmiképpen ne kényszerítsék rá mint jelenleg.

    Egyébként ez egy újabb szép nagy szög lesz a Windows dominanciájának koporsójába. Az egyik nagy érv például a Linux ellen, hogy nem fut rajta MS Office és a nyílt forrású szövegszerkesztők pedig nem tudják 100%-ban kezelni a Microsoft zárt formátumait. Na ennek ezzel vége lesz, mert ha az ODF válik a szabványos, mindenki által használt formátummá, akkor igazából az MS Office kerül hátrányba (mivel a mai napig elég szarul kezeli az OIDF dokumentumokat). Ha pedig az Office többet nem lesz feltétlenül szükséges a napi életben akkor az ellenállás egy része is megszűnik az alternatív oprendszerek irányába.