• NEXUS6
    #13
    Ha nem is alanyi jogon járó jövedelem, de bizonyítható rászorultság esetén járó szociális segély már ma is jár általánosan a Föld fejlettebbik felén. Ehhez a rendszerhez képest nem jelent olyan túl nagy különbséget, az alanyi jogon járó jövedelem. Gyakorlatilag a jelenlegi rendszer is az.

    1. Elég, ha legalább annyian termelnek, ahány ember elég ahhoz, hogy a többi gyakorlatilag nem termelőt ellássák. Ezt Európában, mivel megszűnt pl. az éhínség, élelmiszer és áru hiány kb 50 éve elértük.
    A nemtermelőkbe én nem csak a nyuggereket, tanulókat, kismamákat, hanem a rahedli marketinges, akármilyen himihumi tanácsadó, pénzügyi cég alkalmazottjait is beleszámítom, akik még a 60-as években azzal szórakoztak, hogy hippi kommunákat alakítottak, de aztán átcsábultak a setét oldalra és lettek belőlük yuppik.

    2. Az intelligencia, becsületesség azért erősen kulturális jellegű fogalmak. Anélkül, hogy védeni akarnám azokat, akikre te is gondolsz konkrétan, egy ilyen filozófia gyakorlati alkalmazása meglepően könnyen vezetne valami jó kis É-Koreai diktatúra szerű államocskához. Csak mert hol is húzod meg a határt?