• CairoJack
    Na jó, hát ez a cikk egy baromság. A ki követi a kommenteimet, tudja, hogy én igencsak utálom a WP-t, de jelenleg az a helyzet, hogy meg kell védenem. A legnagyobb hülyeség lenne az MS-től, ha androidra váltana, pláne, ha egy ilyen forkolt vacakra. Androidnak pont az a lényege, hogy nyílt, sok az app, mindenki hozzáférhet. Ha erről lemond bárki, akkor kb pont ott van, mintha teljesen saját OS-t írna.
    Márpedig az MS-nek van saját OS-e. WP a neve, és alapjaiban nem egy rossz koncepció.
    Csak jelenleg úgy hulladék, ahogy van. Mert brutálisan megköti a userek kezét, korlátok közé szorítja őket, mindenütt szivatja őket, az OS maga ronda, és testre szabhatatlan, az appok meg fapadosak.
    Ezeken kell változtatni. Még csak a csempéket sem kéne dobni, nem azzal van a baj, hanem a kinézettel, és a testre szabhatatlansággal.

Ha nyíltabbá tennék, kicsit szebbé, izgalmasabbá, sokkal testre szabhatóbbá, és frankó minőségű appokat hoznának össze, akkor szerintem hatalmasat nőhetne a részesedésük.
    Persze ehhez egy erős, minden igényt lefedő készülékpaletta is kellene, nagyjából 10 rugós árszintenként 1-1 telefon, a 30 rugós belépőtől a csillagos égig.

Nem hiszem, hogy ezt lehetetlen lenne megoldani, és nem hiszem, hogy ha testre szabhatóbb lenne az OS, az instabilitáshoz vezetne. Ha tényleg olyan jól meg van írva az alapja, mint ahogy állítják, akkor a stabilitás szerintem simán meg tudna maradni.

Szóval szerintem jelenleg nulla a létjogosultsága a WP-nek, de potenciált bőven látok benne. Jelenleg pont ugyan az a baja, mint a Windows 8-é. Csúnya, buta, restriktív, foxs.
    Mindkét rendszerben a fenti dolgokat (kinézet, szabadság, testre szabhatóság, minőségi appok) kéne megoldani, és nagyon jó OS-ek lehetnének.

Nem pánikolni kell, és nem hülyeségeket lépni, egész egyszerűen meg kellene érteni, hogy MIT AKAR A USER, és annak megfelelő OS-t írni.
    Az sosem jó, ha a saját (elbénázott) ostoba ötleteiket próbálják meg tűzzel vassal a Userre kényszeríteni.