• Vol Jin
    #20
    Egyre többen panaszkodnak a mobiltelefonjukra, hogy kifagy, meg beszélgetés közben hív valakit, meg rábök egy névre, és egy teljesen más nevet hív fel, beszélgetés közben kifagy, hívják, de nem csörög, elfelejt rezegni, stb.

    Ezek nem telefonok, hanem PDA-k, amikkel szerencsés esetben lehet telefonálni. Az aksi meg egy napig se bírja, bezzeg a régi nokia elment két hétig egy feltöltéssel, és aggódtunk az aksi miatt, ha ez egy hétre lecsökkent.

    Én egy hibridet terveznék, ha gyártó lennék. Úgy nézne ki, mint egy mai érintőképernyős telefon, de ha megfordítom, nem hátlapja lenne, hanem egy hagyományos telefon klasszikus billentyűzettel. Alapban ez a része működne, de ha PDA-zni akarok, akkor megfordítom, a standvíból felkeltem, és használom. Természetesen nem két elkülönülő készülék lenne, hanem egy integrált rendszer. Elérhető lenne az érintőkijelzőn a névjegyzék, amit szerkeszthetnék, stb. Mivel a PDA és a nagy kijelző csak akkor zabálná az áramot, ha használom, és a processzora sem működne folyamatosan, mert a telefonrészt lekezelné egy gyengébb is, nem merülne le azonnal. AKár mondhatná azt is, hogy merülök, a PDA felfüggesztve, ami felülbírálható, ha tényleg szükséges.

    Ilyen telefont kellene fejleszteni, nem értelmetlen szemmel nem látható kijelzőfelbontást.