• yamato41
    Cat!
    Használtam, de továbbra sem értem. Én elhiszem, hogy te érted, de elmagyaráznád?
    Pontosan azért kérdezem, mert lényegében nincsen különbség a kettő között, mindegyik egy programot indít el (mármint a csempe és az ikon). Nem lehetne azt megcsinálni, hogy az ikon/csempe ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezzenek, függetlenül a mögötte lévő technológiától? Innentől kezdve már tökmindegy, hogy amin rajta vannak, azt asztalnak, vagy metrónak hívjuk..
    Egy példa. Van olyan komoly felhasználói program (pl. Corel Draw), aminek több alkalmazása van. Az ikon/csempe baloldali háromnegyed részére kattintva elindul a főprogram, a jobboldali negyedre meg előjön egy menü a többi futtatható állománnyal és opciókkal.
    A start menü problémája meg egyszerű csökönyös ökörség. Egy nagyfejű barom kitalálta, hogy elavult, nem lesz a 8-ban. Ezzel nem a felhasználók, hanem a MS szív, mert nagyban akadályozza a 8 elterjedését a metró UI erőltetésével együtt, amit egyszerűen az asztalba integrálhattak volna. Például úgy, hogy több asztalt is meg lehetne szerkeszteni (pl. játékok, munka, filmek, zenék), amik között a felső részen lévő ikonokkal lehetne váltani.
    Az alapkérdéseimre még mindig várnék választ.