#16
"Egyébként nem az számít, hogy magyar vagy nem, hanem az, hogy milyen fajta."
Nagyon sokat számít az is, hogy az érés mely fázisában (azaz esetleg zölden) szedik le és dobozolják be. Amit spanyolból hoznak az is lehet ugyanolyan fajta, csak a kamion rakterében "érik" meg és ott bizony nem gyűjt magába vitamint, ásványt stb. Ha az éréskor is a növényen van, sokkal magasabb lesz benne az a tartalom ami miatt egyáltalán fogyasztani érdemes. Mellékesen az íze sem ugyanolyan pont ezért, de azt sokan lesz@rják.
Tehát nem azért jó, mert magyar, hanem azért, mert "feltehetőleg" a szüret és a tányérra kerülés közötti idő jóval rövidebb, így jóval "érettebb" lehet a növény...
És ez nem csak paradicsomra igaz.
Ilyenkor paradicsomlevet kell inni a nyáron készített paradicsomból! Nekem ilyenem van, íze a nyári érett friss paradicsomé, ilyenkor a bolti akár magyar akár nem bizony csak íztelen nedves sz@r, viszont legalább jó drága...