gforce9#15
Nem divatból fikázom. Van saját kiskert. Hát ami ott terem, meg ami a teszkóban a polcon van ... hát ég és föld a különbség. Igaz ami a kiskertben terem abból nem lenne termékfotó, mert nem hízik akkorára, meg nem ugyanolyan színű mindegyik paradicsom, de jobb az íze és tudom hogy nincs benne vegyszer.
A piaci vásárlás szerintem jobb, általában ott is simán ki lehet szúrni az importvackot. A nagyáruházak tanusítványai meg annyit érnek, mint amennyit mutatott belőle az átcimkézési botrány. 70 kézen megy át a kaja mire a polcra kerül. Sokszor kerül hunyó a rendszerbe. :) Olyantól kell vásárolni akit ismerünk, ha nincs lehetőség magunknak megtermelni. Egyre gyakoribbak Pesten is az olyan hétvégék, amikor vidéki termelők viszik fel a cuccot. Van valami szövetségük a minőségellenőrzésre is. Nem tudom pontosan a nevét az akciónak, de már több helyen olvastam róla, meg valamelyik rádióban is volt róla szó. Na náluk nem lehet télen paradicsomot venni. :) Ilyenkor a toroskáposztának valót viszik fel. :) Én vidéken élek, nekem így könnyebb, de már Pesten sem elérhetetlen. És egyébként pedig márcsak elvből is ezeket a kezdeményezéseket kellene támogatni, nem a teszkóba és társaikba szórni a pénzt. Az olyan piaci árust, ami meg ugyanúgy importvackot árul, el kéne takarítani a fenébe. :)