A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Pares
    #9457
    "Ha nézel nemzetközi blogokat is, olvashatsz olyanokat, hogy: szeretnénk mi is olyan vezetőt, mint a Magyaroknak van."

    Meg is mondom neked, hogy miért: mert csak felületesen ismerik azt, ami Magyarországon történik. Sőt, csak annyit vesznek át a hírekből, ami a saját narratívájukba is illik. Orbánról csak annyit tudnak, csak az a kép létezik róla, amit a közmédiában is agyba-főbe nyomatnak, és ami a Fidesz egyetlen narratívája is, amire megpróbálnak mindent leegyszerűsíteni: a bevándorlásellenes Orbán hősies harca a bevándorláspárti EU ellen. A korrupciós ügyek Magyarország határain túl nem jutnak el. A Sargentini-jelentés nagy része is a korrupcióról és a jogállamiság leépítéséről szólt, nem a bevándorlásról. De a média hatalma megkérdőjelezhetetlen. És a manipuláció ugyan úgy igaz a liberális és nemzeti oldalra is, ha tetszik, ha nem.

    "Addig rendben van, hogy a lopott pénz az lopott pénz. De nem ez a legnagyobb veszély. A legnagyobb veszély az, hogy egy maroknyi csoport a kezébe veszi a teljes irányítást minden felett. És ebben sajnos nem csak a libsik segédkeznek...."

    Az a maroknyi csoport már átvette az irányítást, ha nem vetted volna még észre. Épp most alakítja át keleti mintára az országot oligarchiává. Igen, mindezt a ballibsik hathatós segítségével, az MSZP és Gyurcsány nélkül nem juthatott volna ekkora hatalomhoz a Fidesz. Nem hiába nem történt elszámoltatás, nem hiába tartják lélegeztetőgépen az MSZP-t, nem hiába lehet ott még mindi az Országházban Gyurcsány...

    "Kár, hogy nem vett Vona is leckét Finkelsteinél, mert akkor tudná, hogy mást becsapni a politikában bocsánatos bűn, de önmagát becsapni hülyeség."

    Csakhogy nem egymást csapják be a kormányon belül, hanem a nemzetet, ami megbocsáthatatlan, és hazaárulás. Vona pedig azzal csapta be magát, hogy hitt abban, hogy az embereket zavarja a korrupció és hogy nem lehet az egyszavas gyűlölet- és félelempropagandával megnyerni őket.

    Finkelsteinnek lett igaza: "a választópolgárok alapvetően nem racionális, hanem ösztönös-érzelmi alapon hozzák politikai döntéseiket, a politikus dolga pedig nem más, mint valahogy túljárni az eszükön."