A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • LacAI
    Összefüggést? Hogyne lenne.Az emberi természet.
    De maradjunk a mostani eseményeknél. Nyugaton mindig is volt valamennyi "bevándorlás".Mi több még nálunk is. Csak a személyes ismeretségemből pl. Fogorvosom Pakisztáni,itt él isten tudja mennyi ideje,abszolút integrálódott. Mondjuk ő nő.Meg még vagy 4-5 olyan ember akik orvosok ,mérnökök. Kebabos ismerősök,semmi baj velük.Igaz csekély a szám akik itt találták meg az boldogulásukat.
    Szóval nyugat. Gyarmattartó államok,persze,hogy jöttek a népek hozzájuk ,ez a probléma nem új keletű náluk.Most felerősödött ,de nézd meg az okokat. Az arab részen az embereknek eszük ágában nem volt tömegesen útra kelni régebben,viszont eljött az arab tavasz és láss csodát megindult ez a népvándorlás. Destabilizált lett az egész térség,még jó,hogy sokan elindultak.Te sem akarnál úgy élni gyanítom.Afganisztán. Sose lesz nyugati demokrácia ,nem is értik ott a népek mi a faxt akar ott a fehér ember. Okokat nem részletezném hisz mindenki tudja. ISIS. Csak egy újabb kreáció igaz ez most kissé erősre sikeredett.De megvoltak az előzményei . Ha eltűnnek lesz másik. Nem is kell szaporítani a szót,ezek az emberek a vélt vagy valós sérelmeiket ,céljukat akarják elérni ,és mivel semmilyen módon nem tudják felvenni a versenyt a fehér ember világával ,így marad a jól bevált terror. És nyilván vannak akiknek ez jól is jön.Egyértelmű,hogy az eszmét nem lehet kiirtani,gondolok itt a vallásukra,az mindennél erősebb. Magát a fegyveres csoportokat ha lenne rá akarat kb pár hónap alatt le tudnák nullázni. Szóval én azt gondolom,hogy mi aprónépek téphetjük itt a szánkat de job ha megszokjuk ,hogy ez van,mert semmi jelentősége ,hogy it mondunk ,gondolunk.
    Soros dolog. Ő csak EGY ember.Tök mindegy mennyi a pénze de csak egy ember.Talán a kirakat.Egy igen gazdag amerikai ismerősöm mondta nemrég mikor megkérdeztem,hogy mi a bánatnak tart aranyrudakat a lakásában ,hogy hiába van sok "pénze" tisztában van vele,hogy egy gombnyomás és máris templomegere lesz. A mai világban ez így van. Soros nem egy nemzet vezetője ,nincs személyi kultusza,nem állnak tömegek mellette ,,ha útban lenne akkor pár másodperc és földönfutó lesz. Nem mérvadó a személye szerintem. Más van itt a hátérben .