• kvp
    #6
    "mi az, hogy el kell kéni? azt mondják tán, lécci add már ki az adatokat?"

    Nem, penzert adjak el oket annak aki fizet. Errol szol a cikk. A lenyeg az, hogy nem csak egy biztosito, hanem barki hozzaferhet barmihez, mivel angiaban az egyeszsegugyi azonositot hasznaljak szemelyi szamnak, igy gyakorlatilag minden eladott adat melle nevet nem, csak a szemelyi azonosito kodot adjak. Igy gyakorlatilag barmely ceg, amelyiknek meg kellett adni ezt a kodot (pl. egy szolgaltatas regisztraciojakor), kepes lesz lekerni az adott ugyfele osszes orvosi adatat.

    Magyar valtozatban ez kb. azt jelentene, mintha egy bemondott szemelyi szamra par forintert az allam odaadna az illeto osszes leletet barkinek. (meg jo, hogy itthon meg nincs ilyen nyilvantartas) Angliaban ezt ugy latszik komolyan gondoljak.

    "Az ezt ellenző Davies szerint viszont nincs szükség független ellenőrzésre, attól tart, hogy 50 millió auditor nézne át folyamatosan a válla fölött, ezzel Anglia teljes lakosságára utalva"

    Ebbol latszik Az otlet kitalaloi egyertelmuen felnek a lakossagtol, mert tisztaban vannak vele, hogy ez az embereknek biztosan rossz lesz. Viszont rengeteg penzt hozhat az ertekesitest iranyitok zsebebe.