• NullZ3r0
    #18
    Kyron: a Facebook egy területre koncentrál, a közösségi webre. A Google mindent akar. Ezért nehezebb kikerülni. Persze, talán ki lehet, ha barlangba költözöl. De ha már a felszínen vagy, a műhold megtalál.

    Kínának nincs olyan szintű globális hatalma, mint a Google-nek. Lokális az van sok, és bár gyorsan fejlődik, a Google még gyorsabban.

    A magáncégeknek legyen egy profiljuk, ne akarjanak mindent csinálni. Fel kell darabolni őket olyan részekre, amik önálló egységekként tudnak működni. Antitröszt törvény, ha mond valamit.

    ""Egy állami szerv más, az legalább valamilyen mértékben köz kontroll alatt van"

    Azt csak hiszed. Amit és amennyire hagynak kontrollálni, persze. A többire azt mondják nem a te dolgod. Az igazán durva dolgokról pedig nem is tudunk. "

    Ez most a szokásos hőbörgés, mint hogy "a Gyúrcsány meg a Zorbán ellopják a pénzünket". Igen, komoly gondok vannak az átláthatósággal, meg a demokratikus kontrollal. De erre nem az a helyes válasz, hogy feladjuk és leteszünk róluk, lemondunk minden jogunkról, átadva az állam szerepét egy magáncégnek (kvázi diktatúra). Hanem tenni kell a jog érvényesüléséért. És ezért írtam csak hogy "valamilyen mértékben", mert az ugyan nem teljes, de legalább van valami.