• kissssss
    csak tudnám te mégis miből következteted ki azt hogy - én szerintem teljes mértékben le kellet volna állniuk az összes létező fejlesztéssel-.

nem én a fejlesztések ész szerűségét az adott korban kérdőjeleztem meg, mit nem lehet megérteni azon hogy a hidegháború lezárulta után nyugodtan félgőzre állíthatták volna a túlzottan is nagy költségvetésű programokat?

béke időben nem szokás teljes erővel támadófegyvereket fejleszteni mert azt könnyen agresszióként értékelik a szomszédok, meg is lett az eredménye a nagyvilágban a keménykedésüknek, amerikának nincs valami nagy népszerűsége mostanában.
    (még a naton belül se)

"hanem a 10-20-30 ev mulva esedekes konfliktusokra probal felkeszulni!"

csakhogy 10 meg 30 év múlva is néhány modern vasat leszámítva ugyanazokat a régi tankokat és hajókat fogják használni az oroszok/kinaiak mint most, elég csak megnézni a szerencsétlen kínaiakat, még mindig a szovjet korszakból visszamaradt gépekkel és technológiákkal ismerkednek(pl:Varjag).

a jelenlegi orosz és kínai khmm khmm fejlesztési sebességgel szerintem az amerikaiak bőven megtudnak birkózni.

látom nem tudsz szabadulni a "százával" szótól, minden tengerparttal rendelkező nagyhatalom korszaktól függetlenül annyi hajót próbált építeni amennyit csak lehetett, a hajó építésből az angolok már majdnem nemzeti sportot űztek a 16-20század során, fregattok, sorhajók, gyújtó hajók, felfegyverzett kereskedelmi hajók, stb, de ugyan ez igaz az akkori riválisokra is hollandokra franciákra oroszokra.

de a modern kor se különb, az olaszok előszeretettel építettek papír rombolókat és papír cirkálókat nehéz és könnyű kivitelben és minden mennyiségben, de ott vannak a japánok is akik még az agyonsztárolt jamatojukból is kispórolták az anyagot és ez alól még az övpáncélzat sem tudott kibújni, mondhatni a japánok tökélyre fejlesztették az „all or nothing” páncélelrendezést.