• NEXUS6
    #30
    Lopakodónak kis számban az első lépcsőben van értelmük, pl F-117.

    Ha az összes gép "lopakodó", akkor az válik a standardé, ahhoz kezdik igazítani a felderítő eszközöket, harceljárásokat, vagy is ettől kezdve gyak nem lopakodó többé. A méteres radarok ráadásul simán látják ezeket a nagy vasakat az origami dizájtól függetlenül, mert a méteres hullámot nem érdekli, hogy milyen csinosan csúcsos az eleje a cuccosnak. Ráadásul ezek a jellemzően távolfelderítő szerepkörben levő felderítő eszközök, aminek a pontossága/felbontása kisebb, de egyrészt nem is érdekes, másrészt elektronikával azért finomítható. Épp elég ha meg tudja mondani hogy hova kell a fegyvert kilőni, a repcsit kiküldeni, 1-2 km-en belül ugyanis nincs lopakodó talán még egy Mig-21-esnek sem.

    A lopakodók ezért nem megelőzik a korukat, hanem értelmetlen őket nagy mennyiségben rendszeresíteni. Ha már az ellenséges légvédelem két vállon, illetve nem is volt, mint az un aszimmetrikus háborúkban (régebben gyarmatosító háborúk ugye) akkor meg kéne a sok fegyver a gépre, de a dizájnos külső nem biztos, hogy segít abban. A 3X árú gép ekkor talán elvisz annyit, mint egy egy generációval korábbi.

    Itt a rombolónál is ez a gond, kéne gyorsan egy hajótest, aminél mindegy hogy mennyire lopaxó, csak férjen rá minden, ami a CumiWelt-ből kimaradt, pl egy normális ágyú. Amúgy ezekhez a méretes csatahajó ágyúkhoz is lehetne olyan lőszert fejleszteni, amiben lézerfej, meg akármilyen önirányítás van és csak oda talál pontosan a célhoz.