• Vol Jin
    #19
    Re:Sir Quno Jedi

    "Én a helyükben elővenném a legnagyobb hajóimat, atommeghatjtást pakolnék rájuk a dízel helyett (ha már a ruszkiknak megy) és máris lenne egy tekintélyes haderőm."

    A hordozókat úgy tervezik meg, hogy maga a hajótest olyan, hogy befogadja a reaktorokat. Egy nem arra tervezett hajótestbe utólag beépíteni olyan, mint egy óriás bányadömpert tárolni a hétvégi faház felső emeletén. Akkora tömege van, hogy csak a hajó alján helyezhető el, mert különben borulna az egész egy viharban. A hajótestet rendkívüli mértékben meg kell erősíteni, hogy elbírja. A reaktortermek külön elszigetelt egységek, mert egy zátony vagy találat esetén a hajótest sérülésekor is védeni kell a reaktort. Az első szuperhordozókban nyolc reaktor volt, az újakban már csak kettő. Ólom védőburkolat, azt meg fizikailag megerősíteni. Eleve a meghajtás, és a módosítás, hogy elbírja a hajótest az eleve a hordozók tömegének nagy hányadát tette ki. Talán a harmadához közelített. Fe húsz az viztos volt. Ezek meg kisebb hajók.

    És akkor olyan finomságokról nem beszéltünk, hogy a fűtőelemek cseréje és a karbantartás az három éves meló. Három évig a dokkban az újratankolás. Persze az új változatok már húsz évig is elmennek, de az elsők úgy voltak üzemelve, hogy öt év szolgálat és három év a fűtőelemcsere.

    Szóval ezért nem csinálják. Eleve kétséges, hogy a hajótest alkalmas-e az átalakításra. De ha lehetséges, nem lenne olcsóbb, mint egy új romboló.