• asgh
    #13
    A Valve kiadott egy hardver specifikációt és egy ahhoz illeszkedő oprendszert és alkalmazás boltot. Azaz kb. azt akarják megcsinálni pc játék fronton, amit a google a mobilokon az androiddal.
    Szerintük a windows, mint játék platform ideje leáldozóban van és az irodai és az otthoni informatika külön válik. Ha tehát a pc játékpiac túl akar élni, akkor speciálisan otthoni felhasználásra tervezett eszközökkel kell előállni. Ezek a gépek nyilvánvalóan nem többek egy pc-nél, így pc-ről steammachine-re váltani sincs értelme.
    Következő játékgép beruházásnál viszont már érdemes megfontolni, hogy a steammachine specifikációknak megfelelő gépet vegyen-e az ember. Aki pedig nagy tv-n nappaliban akar játszani, az mostantól pc-s játékokkal is megteheti kényelmesen, mindenféle sufnituning (értsd: vga kábel keresztül a szobán) nélkül. Erről szól ez a platform: nem céloznak meg mindenkit, de van egy viszonylag széles közönség, akinek jó alternatíva.
    A hardver egységessége meg sosem volt szempont, pont azt jelölték meg előnyként, hogy mindenki a pénztárcájának megfelelő teljesítményű gépet tud venni. Így nem kell nagy dömpingben, veszteséggel adni a hardvert, hogy aztán 4-5 évre fixálják a teljesítményét.
    A 6000 usd meg nyilván a highend játékosokat célozza. Az alkatrészenként összeszerelt pc amúgy csak nálunk divat, az USA-ban otthoni célra is brand gépeket vesznek, ezért él meg pl. az alienware és nyilván a Valve is ebből indul ki.