• torreadorz
    #10
    try-catch alapon nem lehet programot írni. Nem lehet minden egyes utasításnál megnézni hogy még mindig van-e engedély hozzá... Továbbá feltenném a kérdést: és mit csinálsz ha nincs engedélyed? Egy előtérben futó program esetleg fel tud dobni valami ablakot, de egy háttérben futó? Egy service? egy widget?

    Hidd el, ebből csak az lenne hogy a jóképességü felhasználók elkezdenék letiltani a szerintük nem szükséges engedélyeket aztán meg majd szidnák a programot hogy nem müködik...

    Szóval a mostani rendszer (azaz telepítési időben kér engedélyt) teljesen jó. Egy probléma van, és ez nem a fejlesztők hanem a google sara: Ezek a jogok nem eléggé részletesek.
    Ahogy irtad ha a program reklámot akar megjeleníteni teljes internet elérés jogot kell kérnie. Nem azért mert a fejlesztőnek ez kell, hanem mert a google admob-nak ez a minimális feltétele...

    Továbbá én szívem szerint ezeket a jogokat már a google playen is feltüntetném (hisz benne van a manifest fájlban tehát telepítés nélkül is tudható), aztán még a telepítés előtt átnézhetném hogy milyen jogok kellenek neki. Sőt ahogy irtad akár szürni is lehetne. De ez is a google sara.

    Amúgy lehet hogy a google nem a barátod, de akkor nem kell androidos telefont használni :) De a valóság az hogy a többinél is ugyanez van, csak ott még az ujjlenyomatod is megkapják (apple).