11788072641442253059

Hivatalos oldal | Steam oldal | Fortify

Túlélő játék, melyet a nagy sikerű Garry's mod fejlesztő csapata a Facepunch Studios készít.
Olyan más alkotások ihlették, mint például a DayZ, a Minecraft és a Stalker.

• lammaer
    No, hát igazából én úgy tűnik hogy a "végére" értem a játéknak. Persze nem értem el a max szintet de a szavatossága nálam (!!!) eddig tartott - olyan 30 órát töltötem el vele a steam szerint.

Pozitív:
    - Ami meglepett hogy alfasága ellenére stabil a kód és nagyon idegesítő bugokkal nem találkoztam (ami nagyon irritált az a sziklákon fel-le sikló medvék, de az elfér :) ).
    - a kezdeti időkben a túlélés és felfedezés izgalma megvolt
    - bár tartottam a szabad PVPtől meg a kicsik vegzálásától, igazából hozzá lehet szokni, hiszen olyan nagy veszteségek nem érhetik az embert. Némi adrenalint ad és nem idegesítően zacvaró, meg lehet szokni.

Ahol még fejlődni kell:
    - igazából nincsenek benne értelmes célok miután az ember megépíti a kuckóját. A másik bázisának lerombolása/leraidelése nagyon idő és erőforrásigényes, és nem ad annyit hogy megérje ráfordítani az időt, mert végeredményben nem szerzel olyan dolgokat amit ugyanennyi ráfordítással ne tudnál megszerezni. Minek törjek be és vegyem el a puskáját, ha pikkpakk kraftolhatok magamnak?
    Sztem kéne értelmes PVE tartalom, mondjuk raidelő katonák, légidesszant, farkasinvázió, a bázisokat szintén védhetné valami fejletteb AI stb.

- a helikopter az sztem totális marhaság, nemtom mi volt acéljuk azzal hogy eldobassák az emberekkel a fegyverüket meg felszerelésüket...

- az XP szerzés az nagyon hamat unalmas grindbe fordul. Láttam steamen is hogy régebben nem volt XP és sokan morognak is a rendszer miatt, alapjában sztem nem lenne gond, de nagyon kevés ésunalmas lehetőség van az XP gyűjtésre: menjél ölj medvét, verd szét a hordókat meg bányássz. Kb ez van, ez nálam a 16. szint környékére túlságosan uncsi lett

- a PVP izgalmas ugyan de nagyon eseti, rövid életű. A kezdeti ütésváltás után a respawnoló embernek ugye sok esélye nincsen, tehát menekülni kell (kivéve ha a bázisán van és felkészült), s akkor itt vége is a harcnak.
    Világos hogy most egy nyugis szerveren voltam, de úgy általában az az érzésem, hogy tömött szerveren sem lenne ez másképp, max frusztrált lennék hogy lépten-nyomon kinyírnak, miközben visszavágásra nincs lehetőség mert pucér seggel respawnolok és/vagy éppen tök máshol respawnolok.

- Chat rendszer: azért vmi PM vagy channel rendszert csinálhatnának, az hogy csak global chat van az sztem elég gáz. Persze lehet menni TSre...

- Modok: valszeg sokat segítene a játék fejlődésén ha a devek támogatnák a moddolhatóságot (új tárgyak, új NPCk, viselkedés scriptelési lehetőségek). Igy a community be tudna segíteni, és általában a modderek tudnak extra jó dolgokat összerakni. Ez soka gyorsíthatna a játék fejlődésén...

Alapvetően jó érzéseim voltak a játékkal, fél szemem rajta tartom. Most megyek és megnézem a savage landsot :D
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.08.24. 09:45:17