• kvp
    #4
    "Az NSA-tól gyanítom semmilyen védelmi módszer nem fogja megvédeni az adatokat."

    Meg lehet. A lenyeg a megfelelo kulcsparok hasznalata, megfelelo algoritmusokkal generalva es sajat root ca szerverrel. Ha nem tudnak torest a gyengites es backdoor nelkuli open source pki rendszerekre, akkor onnantol suthetik.

    "Minket meg aligha fognak megkérdezni arról, hogy akarjuk-e, hogy szuperfejlett biometriai azonosítók vegyenek körül."

    A biometria hasznalhatatlan, mivel ha egyszer lemasoljak a mintat, akkor nem lehet kicserelni. A FIDO rendszerben is csak egy lehetoseg, de a leiras szerint siman lehet a kulcsokat egy txt-ben is tarolni az ember gepen, kb. mint egy bongeszo jelszo tarolojaban. Szerintem egy open source implementacio mondjuk firefox ala osszehozhato viszonylag gyorsan. A kulcsok mozgatasara pedig kell egy import/export funkcio, hogy a login kulcsparokat ugyanugy le lehessen masolni mint a webes sutiket. Mondjuk ez sokkal nem lesz biztonsagosabb, sot, de legalabb lenne egy biometria es minden extra hardver nelkuli implementacio. (kb. akkora biztonsagi szinttel mint a desktop-on levo txt-ben tartolt jelszavak gyujtemenye)

    Egyetlen problema ami felmerult bennem, hogy elegge megneheziti azt, hogy publikus gepet hasznaljon az ember, mert nehezebb atmozgatni egy kulcspart mint beirni egy jelszot es a geprol torolni is nehezebb, tovabba a regi bongeszoket es gepeket hasznalo emberek nem fogjak tudni elerni az uj pki-s oldalakat.