• kvp
    #53
    Par erdekesseg azert kiderult a neten megjelent cikkekbol. A leszalloegyseg viszonylag egyszeru, szinte egy az egyben a regi apollo felepiteset koveti, ami azt jelenti, hogy konnyen modosithato minta visszahozashoz egy felszallo egyseggel, tovabba arra mar csak az utasfulke kell, hogy embert is szallithasson. A geologiai radar a leszallas modosult helye miatt kevesbe lesz hasznos, mivel a merheto melysegben valoszinuleg csak kihult lava lesz, viszont a Hold anyaga itt a felszin kozeleben van, tehat konnyebb lesz kiasni.

    A nasa most ha minden jol megy keszit par fotot a leszallas helyerol es megnezzuk mit latunk rajta. Egyebkent a kinaiak egy par kilometerre vannak a lunokhod 1-tol, szoval ha a rover birja akkor a kuldetes tudomanyos resze utan akar oda is mehetnenek megnezni. Kb. akkorat tevedtek a leszallasnak mint a szovjetek, mindket kuldetes a sinus iridum-ba indult es a mare imbriumban landolt. Az apollo 15 leszallasi helye sajnos pont a krater atellenes vegeben van, szoval jo messze.

    ps: Mit talalnak majd a Holdon az amerikaiak ha visszaternek oda? A leszallohely mellett ki lesz irva, hogy 'Csang'e kinai etterme'.