• kvp
  #1
  Felmerulo problemak:
  a) Egy fustjelzo nem arra valo, hogy sima integetessel ki lehessen kapcsolni es nem szabad olyanra kesziteni, hogy a fozest osszekeverje egy tuzesettel.
  b) Egyaltalan milyen alapon van meg a cegnek barmilyen adat a vasarlok rendszerebol? Normal esetben (pl. siemens termek) a felhasznalo megveszi, beszerelteti es a keszulekek a net kozelebe sem mennek, hiszen a helyi halozaton mukodnek.
  c) Ha jol ertem akkor ezek olyan fustjelzok, amik csak akkor mukodnek ha van netkapcsolat a gyarto ceg kozponti adatbazisa fele?
  d) Komolyan gondoljak?

  A nemet cikkbol:
  "Noch mehr verschiedenste Daten erfassen die kleinen "Motion Cookies" von Sense, die in dem "Mother"-System der Firma verknüpft sind. Sie können zählen, wie oft man zur Kaffeemaschine geht und mit diesem Wissen berechnen, wann neue Kaffeekapseln nachgekauft werden müssen, erläuterte Gründer Rafi Haladjian in Paris. Oder si kontrollieren, dass ein Kind sich die Zähne putzt. Die "Cookies" können verschiedene Bewegungen und Situationen auseinanderhalten und beispielsweise auch die Umgebungstemperatur messen."

  Igen, ezek tenyleg komolyan gondoljak, hogy a lakasok mozgas es egyeb detektorairol az osszes felhasznaloi adatot osszegyujtik a sajat kozponti rendszerukben. Tehat meg arrol is lesz adatbazisuk, hogy ki hany kavet ivott, mikor ment a mellekhelyisegbe, stb. Es arra szamitanak, hogy az atlag europaiak tenyleg azt akarjak, hogy egy amerikai ceg ismeretlen nemzetisegu operatorai (a tarsalapito libanoni) minden mozdulatukat figyelhessek?