• Szefmester
    bocs, nem személyes: Anyád!

Én nem vagyok divatmajom aki félévente cseréli az eszközeit. Akkor most miért is kéne szivatni a magamfajtákat? Nekem tökéletesen elegendő volt a P910i-m jó 4 évig úgy hogy használtan (kb 1,5 éves korában vettem). Ha nem használódott volna el ennyi idő alatt a külseje és az aksija is bírta volna a két-három napot szolid használattal akkor ma nem csak tartalék készülék volna a polcon!

A számítógépem is több mint 5 éves és még ma is mindenre elegendő, egy alkatrészt cseréltem azt is azért mert eldurrant rajta két tápkondi, és cseréjük után is megismételték pár hónappal a dolgot, szóval volt valami egyéb gebasz is ott.

kvp: Nos igen, de amit olvastam a nemnövekedés fentartásáról azt bőven lehet kis többlet befektetéssel stabil (bár lassú) fejlődésre alakítani. A gond a fogyasztói társadalommal van mint olyannal.. egyben. Amíg a fejlődés egy tévében annyi hogy két miliméterrel "laposabb" tud lenni azonos teljesítménynél, vagy hogy a telefonnal lehet ugyan telefonálni de a kijelzője 50pixellel nagyobb és emiatt máris "jobb", addig nem lesz itt soha változás.
    Jó dolog a modernizáció, de a félévenkénti újabb mobilok megjelentetése nem tud annyi fejlődést bemutatni mintha a a fejlesztés költségeit összevonnák 1-2-3 ciklusra és 1,5-2 évente jelenne meg új termékcsoport de nagyobb ugrású fejlődéssel.

Nézzük a számítógép CPUkat. Ha tavaly megvettem volna azt amit szerettem volna, vagy tavaly előtt akkor az előzetes infók alapján még hosszú évekig nem kellene azon agyalnom hogy újat vegyek mert nem történne akkora fejlődés ami indokolná. A 2008ban vásárolt CPU-m és egy mostani azonos árú CPU közti számítási különbség kb a másfél-kétszerese. Ekkora különbség pedig karcsú... főleg ha azt veszem alapul hogy ennek a gépnek az előde mit tudott.
    compare Celeronról q6600ra váltottam, és a két másikat néztem ki magamnak... Így már közel sem éri meg cserélni, mert nincs akkora ugrás. Oké hogy lassul a fejlődés mert közelednek a határhoz... de azért, jó volna ha nem csak ennyi lenne.